Bitwise CEO: Jarenlange Bitcoin-Bullmarkt om de hoek

De CEO van Bitwise, de grootste crypto-indexfondsbeheerder ter wereld, voorziet de start van een meerjarige bullmarkt. Dit baseert Matt Hougan, de CEO in kwestie, op de langverwachte golf van institutionele interesse die zich momenteel opbouwt. In een nieuw interview met Bloomberg zegt Hougan dat de markt zich, ondanks alle druk van wetgevers, heel sterk heeft weten te houden.

De kers op de taart

Met name de entree van BlackRock op het gebied van Bitcoin is volgens Hougan een spreekwoordelijke kers op de taart voor de bullmarkt. “De koersen zijn behoorlijk gestegen sinds november, het moment van het debacle rondom FTX“, aldus Hougan.

De CEO van Bitwise ziet de entree van BlackRock als een soort validatie voor de markt. “Nu hebben we met BlackRock de grootste vermogensbeheerder ter wereld die zijn vlag in de grond plaatst en stelt dat Bitcoin ertoe doet en dat het een asset voor institutionele beleggers is”, zo gaat hij verder.

“Ik denk dat we een nieuw tijdperk ingaan voor crypto en dat we aan de vooravond van een meerjarige bullmarkt staan”, zo stelt de CEO van Bitwise. Ook voorspelt hij een golf van nieuwe crypto-bedrijven die richting de beurs gaan.

Gigantische interesse

Hougan constateert dat beursgenoteerde crypto-bedrijven het de afgelopen jaren zelfs beter deden dan bijvoorbeeld Bitcoin. “Onze index van crypto-aandelen is dit jaar met meer dan 100 procent gestegen, dus we gaan absoluut meer van dit soort producten zien. We gaan deze industrie gigantisch zien groeien en ik denk dat het een heel interessant moment voor crypto is”, zo gaat Hougan verder.

Dat moeten we uiteindelijk allemaal nog maar zien. De ETF-aanvraag van BlackRock focust zich immers volledig op Bitcoin, waardoor de validatie voor de rest van de markt nog moet komen.

De interesse zal hierdoor hoger zijn, maar wellicht krijgen maximalisten gelijk en is dit vooral het moment waarop Bitcoin zich manifesteert als een ware rivaal voor goud.

Zo’n scenario lijkt op dit moment realistischer dan de verwachting dat andersoortige crypto-assets hierdoor ineens aan een gigantische klim beginnen, al kunnen die ontwikkelingen natuurlijk hand in hand gaan. Zeker als er veel investeerders zijn die nog meer risico willen nemen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bitwise CEO: Jarenlange Bitcoin-Bullmarkt om de hoek verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters