BlackRock CEO: Crypto zal ‘iedere valuta overstijgen’

De baas van de grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, praatte gisteren vol lof over Bitcoin (BTC).

‘Crypto is een internationale asset’

BlackRock-baas Larry Fink heeft zijn bullish standpunt over cryptocurrency als investering versterkt en zei dat ‘het iedere valuta zal overstijgen’.

De CEO van ‘s werelds grootste vermogensbeheerder zei vrijdag in een interview met CNBC dat hij niet specifiek over Bitcoin kon praten omdat BlackRock een aanvraag had ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission voor een Bitcoin ETF op de spotmarkt. Echter zei hij dat de crypto “een onderscheidende waarde heeft ten opzichte van andere beleggingscategorieën.”

BlackRock, dat ongeveer $9,5 biljoen aan vermogen beheert, heeft afgelopen maand een aanvraag ingediend bij de SEC voor een Bitcoin exchange-traded fund (etf) op de spotmarkt. Dit leidde ertoe dat institutionele beleggers geld in de crypto-ruimte stortten, waardoor de waarde van het activum naar een 12-maandelijks hoogtepunt steeg.

“Wij geloven dat we de verantwoordelijkheid hebben om beleggen te democratiseren”, zei hij over ETF’s. “De afgelopen vijf jaar vragen steeds meer internationale investeerders ons naar de rol van crypto – en zoals ik al zei, denk ik dat veel crypto een internationale asset is.”

“Wat nog belangrijker is, omdat het zo internationaal is, zal het elke valuta in valutawaardering overstijgen”, vervolgde hij. Fink voegde eraan toe dat een “internationaal cryptoproduct” het probleem van de devaluatie van de dollar kan “overstijgen”.

Wat is een spot Bitcoin ETF?

Een spot Bitcoin ETF zou institutionele beleggers toegang geven tot Bitcoin zonder te maken te hebben met complexe opslagproblemen. Dit zou kunnen betekenen dat er meer geld naar de markt stroomt als een ETF ooit wordt goedgekeurd.

ETF’s zijn populaire beleggingstools waarmee mensen aandelen kunnen kopen die de waarde volgen van een onderliggende waarde zoals goud, buitenlandse valuta of cryptocurrency.

Een spot Bitcoin ETF bestaat nog niet in de VS, maar een aantal spraakmakende investeringsfirma’s hebben er een aangevraagd bij de SEC. De SEC aarzelde echter om een ​​dergelijk product goed te keuren en noemde marktmanipulatie een van de zorgen.

Larry Fink bijgedraaid over crypto

Vorige week zei miljardair Fink dat de rol van crypto ‘het digitaliseren van goud’ is. Ook zei hij dat Bitcoin een “internationale asset” was.

Echter, in 2017 zei hij nog dat “Bitcoin je gewoon laat zien hoeveel vraag naar het witwassen van geld er in de wereld is.” Hij veranderde als slot zijn standpunt in de loop der jaren en beweerde later dat het juist een grote aanwinst was.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht BlackRock CEO: Crypto zal ‘iedere valuta overstijgen’ verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters