BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust

Vermogensbeheerder BlackRock heeft een spot Bitcoin private trust gelanceerd om zijn in de VS gevestigde institutionele klanten directe blootstelling aan ’s werelds meest populaire cryptocurrency te geven.

Het decarboniseren van crypto

Het bedrijf zei dat het ondanks de recente koersval nog steeds interesse ziet van zijn institutionele klanten om via zijn technologie toegang te krijgen tot cryptomarkten. Vorige week kondigde het aan dat BlackRock gebruikers op zijn Aladdin-platform voor activabeheer toegang zou geven tot Coinbase Prime.

De vermogensbeheerder die meer dan $10 biljoen aan vermogen onder beheer heeft zei dat het ook “toegestane blockchains, stablecoins, cryptoassets en tokenization” onderzoekt.

In het persbericht zei het bedrijf dat het werd aangemoedigd door een plan voor het “decarboniseren van crypto”. Dit is gecreëerd door non-profitorganisaties Energy Web, gevestigd in Zwitserland, en RMI, gevestigd in de VS. Het is een belangrijke overweging voor institutionele beleggers, die eerder de milieu-impact van Bitcoin-mining hebben bekritiseerd.

Bitcoin en het milieu

Dat CO2 terugdringen belangrijk is voor cryptobedrijven blijkt uit steeds meer cijfers. In november zei 74% van de door Ernst & Young ondervraagde institutionele beleggers dat ze waarschijnlijk af zouden stappen van bedrijven met slechte prestaties op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur.

Afgelopen mei kondigde Tesla aan dat het zou stoppen met het accepteren van Bitcoin als betaling. CEO Elon Musk zei toen dat dit kwam door het “snel toenemende gebruik van fossiele brandstoffen voor Bitcoin-minin en -transacties”.

Gedurende de twee maanden dat het bedrijf Bitcoin accepteerde, kreeg het te maken met een mismatch tussen Tesla’s elektrische voertuigen en de energie die wordt gebruikt om Bitcoin te minen.

In april kondigde cryptominer Blockstream een samenwerking aan tussen Tesla en Block Inc.. Ze werken samen aan een volledig op zonne-energie werkende Bitcoin-miningfaciliteit in Texas. Deze maakt gebruik van Tesla-batterijen en zonnepanelen. Bitcoin werd donderdag verhandeld voor $24.200 en had een marktkapitalisatie van $463 miljard.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters