Bloomberg-analist: Grote Prijsfluctuaties Bitcoin Zijn Verleden Tijd

Volgens Mike McGlone van Bloomberg vertoont Bitcoin een afnemende volatiliteit vergeleken met goud, wat wijst op een verminderd risico.

De volatiliteit van Bitcoin en goud

In de afgelopen jaren heeft Bitcoin een opmerkelijke afname van volatiliteit laten zien. Mike McGlone, senior macrostrateeg bij Bloomberg, stelt dat Bitcoin’s volatiliteit nog verder kan afnemen, wat het relatieve risico van deze leidende cryptocurrency vermindert.

Hoewel mijn grafiek aantoont dat de 90-daagse volatiliteit van Bitcoin, met ongeveer drie keer die van goud, nog relatief hoog is, ligt deze wel aanzienlijk lager dan de piek van circa 12 keer in 2018.

– Mike McGlone

Het rapport geeft aan dat de tijd van grote prijsschommelingen bij Bitcoin waarschijnlijk achter ons ligt. Door de aanzienlijke afname van de volatiliteit is de kans op plotselinge pieken naar recordhoogten verminderd.

Bitcoin ervaart een toenemende acceptatie binnen de traditionele financiële sector, met name sinds BlackRock aandacht besteedde aan de Bitcoin ETF-aanvraag. Instrumenten zoals futures, cash-and-carry-arbitrage en beursgenoteerde fondsen onderstrepen de volwassenwording van Bitcoin in de financiële wereld.

Bitcoin-to-Gold Volatility Convergence –
It’s because #Bitcoin volatility has more room to decline than most traditional assets that the crypto’s relative risk might continue to fall. At about 3x that of #gold, my graphic shows Bitcoin’s 90-day volatility still relatively… pic.twitter.com/o79E7JtEZb

— Mike McGlone (@mikemcglone11) August 20, 2023

Prijs van Bitcoin onder druk

Macro-economische factoren, gecombineerd met een fragiele technische grafiek, hebben een neerwaartse druk uitgeoefend op de prijs van Bitcoin. Het besluit van de Federal Reserve om de rente te blijven verhogen, samen met een stijging van de Amerikaanse dollarindex (DXY) naar 103,50, heeft recentelijk tot een daling van de Bitcoin-prijs geleid.

Crypto-analist Ali Martinez wijst erop dat elke keer dat Bitcoin in de afgelopen tien jaar onder de 200-daagse SMA dook, het de gerealiseerde prijs raakte. Op dit moment staat die gerealiseerde prijs op ongeveer $20.350.

De Bitcoin-prijs is in de afgelopen 24 uur met 0,11% gedaald en wordt momenteel verhandeld voor $25.950.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Bloomberg-analist: Grote Prijsfluctuaties Bitcoin Zijn Verleden Tijd verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters