Bloomberg analist Mike McGlone waarschuwt voor stevige tegenwind voor Bitcoin

Mike McGlone, een gerenommeerde macro-strateeg van Bloomberg Intelligence, waarschuwt dat Bitcoin voor het einde van 2023 weleens met zware tegenwinden te maken kan krijgen. De analist deelt met zijn 58.900 volgers op Twitter dat de recente haperingen van Bitcoin rond de koers van 30.000 dollar suggereren dat er lastige economische omstandigheden aankomen.

Yes, Bitcoin Matters – If It Stalls, There May Be a Bigger Issue. Stalling at about $30,000 amid hype about potential for an ETF launch and the seemingly unstoppable stock market, a #Bitcoin pause may signal bigger #economic issues. pic.twitter.com/xucLAVLqec

— Mike McGlone (@mikemcglone11) July 20, 2023

Problemen voor Bitcoin?

We zijn inmiddels een goede 100 procent gestegen vanaf de dieptepunten van november 2022, maar voordat Bitcoin verder omhoog kan, is de kans volgens McGlone aanwezig dat we gaan dippen. “Het haperen van Bitcoin rond de 30.000 dollar, terwijl er een hype rondom de potentiële ETF gaande is en de aandelenmarkt ogenschijnlijk niet te stoppen is, maakt dat er mogelijk lastige economische omstandigheden aankomen”, aldus McGlone.

Hij wijst ook op de Nasdaq 100, de Amerikaanse techbeurs, die historisch gezien redelijk synchroon handelt aan Bitcoin, maar op dit moment beter presteert dan de digitale munt. Daar heeft McGlone overigens maar gedeeltelijk gelijk in.

Als je de prestaties vanaf het begin van 2023 meet, dan doet Bitcoin het op dit moment weer beter dan de Nasdaq. Wat dat betreft hangen dit soort conclusies vaak af van het tijdsframe waarin je naar de markt kijkt.

Lastige tweede helft van 2023

McGlone voorspelt dat de tweede helft van 2023 lastig kan worden voor Bitcoin vanwege de tegenwind die kan ontstaan als het gevolg van deflatie. Dat volgens McGlone een periode kunnen zijn waarin de prijzen van goederen en diensten dalen, de werkloosheid stijgt en de rendementen op investeringen wat minder worden.

Bitcoin is sinds het dieptepunt van november 2022 al met ongeveer 100 procent gestegen, maar een herhaling van die koersactie heeft volgens McGlone “wellicht” een vergelijkbaar fundament nodig. Dat wil zeggen dat er eerst een significante daling zou moeten plaatsvinden.

Nu bestaat de mogelijkheid dat Bitcoin de Nasdaq 100 achternagaat, maar de kans is volgens McGlone groter dat de digitale munt in een economische storm terechtkomt. “De ETF waar iedereen hoopvol over is zal waarschijnlijk niet in 2023 lanceren en Bloomberg Economiccs verwacht dat Amerika richting de tweede helft van 2023 in een recessie terechtkomt”, aldus McGlone.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Bloomberg analist Mike McGlone waarschuwt voor stevige tegenwind voor Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters