Braziliaanse stad met 1,5 miljoen inwoners omarmt Bitcoin Pizza Dag als officiële feestdag

De Braziliaanse stad Porto Alegre, een stad met ruim 1,5 miljoen inwoners, heeft Bitcoin Pizza Dag als officiële feestdag toegevoegd aan de kalender. Bitcoin Pizza Dag is een bijzondere dag voor Bitcoin, omdat op 22 mei 2010 de eerste commerciële transactie van Bitcoin plaatsvond. Laszlo Hanyecs, een computerwetenschapper, betaalde op die dag 10.000 Bitcoin voor twee pizza’s.

Porto Alegre en Bitcoin

De beslissing om Bitcoin Pizza Dag te omarmen als officiële feestdag voor de stad werd genomen door raadsleden Jessé Sangalli en Alexandre Bobadra, die meededen aan een soort herdenking van de speciale gebeurtenis en daar geïnspireerd raakten. Het doel van Sangalli met het nieuwe voorstel is om de zichtbaarheid van de decentrale financiële wereld te vergroten in zijn stad.

Omg I cannot believe what me and my homie from Porto Alegre just accomplished.

We literally made the “Bitcoin Pizza Day” part of our city’s official calendar (1.5 million population) pic.twitter.com/nbGne7ee2Q

— 🫡 Akva @ PARIS | ◧-◧¬.eth (@Akva556) August 26, 2022

“Dit voorstel laat zien dat onze stad technologische innovatie ondersteunt en zijn ogen op de toekomst heeft […] verder heeft dit de potentie om Bitcoin onderdeel van het publieke debat te maken”, aldus een optimistische Sangalli.

Het is best bijzonder dat een stad deze beslissing neemt, want het laat zien dat de leiding van de stad zeker geïnteresseerd is in Bitcoin. Dat is in het Westen op dit moment nog bijna ondenkbaar, maar in andere delen van de wereld dus zeker niet.

Leuke feitjes over Bitcoin Pizza Dag

Wist je trouwens dat de 10.000 Bitcoin die Laszlo Hanyecs betaalde voor twee pizza’s niet de enige pizza-transactie is die hij maakte? “Ik ben bereid om 10.000 Bitcoin te ruilen voor twee pizza’s, zolang als ik de fondsen beschikbaar heb om dat te doen (meestal heb ik er veel). Als iemand geïnteresseerd is, laat het met dan alsjeblieft weten”, zo liet de programmeur op 12 juni 2010 weten.

Uiteindelijk moest hij er echter mee stoppen, omdat hij niet voldoende Bitcoin meer kon genereren om er pizza’s mee te kopen. Overigens werd Laszlo in 2018 ook de eerste persoon om een pizza te kopen via het Bitcoin Lightning Network. In plaats van 10.000 Bitcoin, betaalde hij voor deze transactie slechts 0,00649 Bitcoin. Laszlo zal het momenteel niet slecht hebben, maar hij zal vast nog weleens aan de tienduizenden Bitcoin denken die hij voor pizza’s ruilde.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Braziliaanse stad met 1,5 miljoen inwoners omarmt Bitcoin Pizza Dag als officiële feestdag verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters