Breaking: SEC zegt dat Spot Bitcoin ETF-aanmeldingen ontoereikend zijn

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft zojuist aangegeven dat een recente stroom van aanvragen door vermogensbeheerders om spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) te lanceren niet voldoet aan hun criteria. Dit nieuws kwam vrijdag naar buiten via de Wall Street Journal, die bronnen aanhaalde die bekend zijn met de zaak.

Wat is een Bitcoin ETF?

Exchange-traded funds, of ETF’s, zijn beleggingsinstrumenten die de waarde van een onderliggende activa, zoals een index, grondstof of in dit geval Bitcoin, volgen. Een spot Bitcoin ETF zou een directe weergave zijn van de prijs van Bitcoin, een vooruitzicht dat veel beleggers aantrekkelijk vinden.

Aanvragen zijn ontoereikend

De afgelopen tijd hebben verschillende vermogensbeheerders aanvragen ingediend bij de SEC om dergelijke producten te mogen lanceren. Deze recente golf van aanvragen wordt nu echter door de SEC als ontoereikend bestempeld. De regulator heeft eerder al vergelijkbare aanvragen afgewezen of uitgesteld, meestal met als argument dat er zorgen zijn over mogelijke marktmanipulatie en onvoldoende regulering.

Deze recente golf van aanvragen is volgens de SEC niet in staat geweest om overtuigend aan te tonen hoe deze vermogensbeheerders van plan zijn om de inherente risico’s van Bitcoin en de cryptomarkt als geheel aan te pakken. Daarnaast heeft de SEC ook haar bezorgdheid geuit over de volatiliteit van Bitcoin en de potentiële ruimte voor frauduleuze en manipulatieve handelspraktijken.

Toekomstige Perspectieven en Industrie Reactie

Deze ontwikkeling komt als een teleurstelling voor velen binnen de cryptogemeenschap, die hoopten dat deze recente golf van aanvragen een mogelijke doorbraak zou kunnen betekenen in de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten. Echter, het lijkt erop dat de SEC nog steeds niet overtuigd is van de veiligheid en stabiliteit van dergelijke producten.

Hoewel dit nieuws een tegenslag kan zijn, betekent dit niet dat de toekomstige goedkeuring van een spot Bitcoin ETF volledig van de baan is. Veel deskundigen in de branche blijven optimistisch en zijn van mening dat het een kwestie van tijd is voordat dergelijke producten hun goedkeuring krijgen. Voorlopig zullen vermogensbeheerders echter hun voorstellen moeten blijven aanpassen in een poging om zowel beleggers als de toezichthouder tevreden te stellen.

Bitcoin koers crasht

Het nieuws van de SEC-uitspraak had een directe en onmiskenbare impact op de cryptocurrency markten. Volgens gegevens van verschillende beurzen daalde de prijs van Bitcoin, de grootste en meest invloedrijke cryptocurrency, in een uur tijd scherp van $31.200 naar een dieptepunt van $29.500. Dit vertegenwoordigt een aanzienlijke daling en toont duidelijk de gevoeligheid van de cryptomarkt voor regelgevingsnieuws.

BTC/USD 1 uur per candle – Bron: TradingView

Conclusie

De recente afwijzingen door de SEC van aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s benadrukken de uitdagingen voor de cryptosector. Het nieuws heeft voor marktvolatiliteit gezorgd, wat de noodzaak van duidelijke regelgeving onderstreept. Hoewel de weg naar goedkeuring van Bitcoin ETF’s nog steeds hobbelig is, blijft het potentieel van Bitcoin en andere cryptocurrencies enorm. De cryptowereld zal moeten blijven werken aan technische verbeteringen en regelgevingsvertrouwen om vooruitgang te boeken.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Breaking: SEC zegt dat Spot Bitcoin ETF-aanmeldingen ontoereikend zijn verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters