BREAKING: Silvergate Bank kiest voor vrijwillige liquidatie

Het moederbedrijf van Silvergate Bank, de bank die door velen wordt gezien als de bank van de crypto-wereld, kondigt plannen aan om de operatie af te sluiten en de bank te liquideren. Silvergate Capital Corporation laat in een verklaring weten dat het deze beslissing neemt vanwege de recente ontwikkelingen binnen de industrie en op wetgevend vlak.

Alles wordt terugbetaald

Binnen het plan dat nu op tafel ligt om de bank te liquideren worden als het goed is alle tegoeden terugbetaald. Mensen hoeven zich dus geen zorgen te maken over het al dan niet verliezen van tegoeden die nu nog bij de bank staan.

Veel grote partijen uit de industrie, waaronder Coinbase, Paxos, Gemini, BitStamp en Galaxy Digital, kondigden in maart aan dat ze hun banden met de bank zouden verbreken.

Dit zou onder andere komen door een onderzoek over de betrokkenheid van Silergate in het schandaal rondom FTX. Niet lang daarna kondigde Silvergate aan dat ze hun exchange-netwerk zouden sluiten.

UPDATE: Employees at Silvergate $SI have been told to prepare for liquidation and shutdown imminently.

**Source: “we’ve been told that an orderly liquidation will be announced and our charter will be handed over to the FDIC.”

**employees have been given their WARN Act… https://t.co/2v15gcjMHQ

— Andrew (@AP_Abacus) March 8, 2023

De medewerkers van Silvergate kregen gisteren ook al te horen dat ze zich moeten voorbereiden op de liquidatie van de onderneming en de onmiddellijke afsluiting van hun werkzaamheden. Dat zijn niet de leukste berichten om te ontvangen.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

In principe betekent dit helemaal niets voor Bitcoin, omdat het protocol en het netwerk geen idee hebben van de buitenwereld. Het netwerk produceert gewoon volgens de regels iedere 10 minuten een nieuw blok voor de blockchain.

Uiteindelijk is dat de kracht van Bitcoin, het bestaat puur en alleen in het digitale domein en trekt zich verder nergens iets van aan. De grootste bedrijven kunnen failliet gaan, de koers kan naar nul zakken, maar Bitcoin zal altijd doorgaan.

Dat maakt ook waarom Bitcoin voor velen een interessant alternatief is voor goud. Je kunt Bitcoin altijd en overal mee naartoe nemen en het netwerk is altijd open voor transacties. Daar zal het omvallen van Silvergate niets aan veranderen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht BREAKING: Silvergate Bank kiest voor vrijwillige liquidatie verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters