Bullish voor Bitcoin prijs: Kopers verschijnen in groten getale bij $30K

De koers van Bitcoin vertoont momenteel een patroon van zijwaartse bewegingen na een periode van plotselinge volatiliteit, maar volgens een trader is het algemene beeld onmiskenbaar optimistisch voor de BTC-prijs.

Op 7 juli liet Bitcoin traders opnieuw in spanning afwachten met meer beweging binnen een beperkt bereik, nadat ze zich hadden hersteld van een turbulente dag.

BTC/USD 1-dagsgrafiek. Bron: TradingView

BTC-prijs veert terug na intense 24 uur

Volgens gegevens van TradingView dook de BTC-prijs vannacht bijna naar de $30.000. Bitcoin-bulls hadden gehoopt dat de recente jaarlijkse hoogtepunten de BTC/USD-paar zouden bevrijden uit zijn langdurige handelsbereik, maar hun verwachtingen werden helaas niet vervuld.

De grootste cryptocurrency werd afgewezen bij $31.500 en zakte slechts enkele uren later onder de $30.000, waardoor het onderste gedeelte van het handelsbereik op de proef werd gesteld.

Met het oog op de toekomst zijn handelaren dus voorlopig weer in de risicomijdende modus teruggekeerd.

$BTC / $USD – Update

$30,000 acting as good support for now, but now follow through form the bears. Another day of ranging i imagine we shall see, which should mean pumpy pumpy on our #Altcoins pic.twitter.com/W69Ay0DOIq

— Crypto Tony (@CryptoTony__) July 7, 2023

Jelle, een bekende trader, merkte op dat de relatieve sterkte index (RSI) op 4-uur tijdframes weer terug was bij af, waarmee de eerdere hype effectief teniet werd gedaan. “Bitcoin – 4u RSI bijna volledig gereset, nu de prijs op weg is naar de lokale range lows. Ik verwacht niet veel volatiliteit in het weekend, waarschijnlijk gewoon meer prijsactie binnen het afgebakende bereik,” deelde hij met zijn volgers op

BTC/USD 4-uursgrafiek met RSI. Bron: TradingView

Desondanks merkte collega-trader Skew op dat er een sterke interesse van kopers leek te zijn bij de dieptepunten van afgelopen nacht rond de $29.700.

$BTC Binance Spot
Quite a lot of BTC being bought here actually & decent liquidity definition here

Supply $31.3K – $32K
Demand $29.5K – $28K pic.twitter.com/IrAObilBzP

— Skew Δ (@52kskew) July 7, 2023

Hij benadrukte dat het prijspad van BTC werd beïnvloed door “agressieve” short selling na het bereiken van $31.500.

Geen grote koersval in zicht

Ook op de langere termijn blijft het algemene bullish verhaal onverminderd, waarbij retracements op de korte termijn en zijwaartse bewegingen onder de weerstand gezien worden als noodzakelijke obstakels die overwonnen moeten worden.

Een van degenen die deze zorgen wegnam, was TraderKoz, die net als verschillende andere marktdeelnemers benadrukte dat er geen sprake was van een diepgaande neergang die de opwaartse trend van Bitcoin in gevaar zou brengen.

“Nu er veel gesproken wordt over pullbacks op korte termijn, is het belangrijk om het grotere plaatje in gedachten te houden en de focus niet te verliezen,” verklaarde hij op 6 juli.

“Of we nu een pullback krijgen naar 28k, 29k of waar dan ook, deze wekelijkse grafiek is ongetwijfeld bullish (naar mijn mening). En ik zal op zoek gaan naar koopkansen bij dips.”

Eerdere analyses erkenden dat zo’n pullback-zone te “ideaal” zou kunnen zijn, wat suggereert dat degenen die wachten op dit punt achterop zouden kunnen raken.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Bullish voor Bitcoin prijs: Kopers verschijnen in groten getale bij $30K verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters