Buy the dip? Bitcoin, Ethereum en veel crypto’s dalen 5% vandaag

Was je aan het wachten om meer crypto in te slaan? Dan kan dit wel eens je moment zijn. Bitcoin, Ethereum en vele andere crypto’s zijn in de vroege ochtend 5% gedaald.

Zoals een confuciaanse filosoof ooit zei in een krakkemikkig stemmetje toen hij tuurde over het barre landschap van weer een mislukte oogst: buy the dip.

Pijn duurt maar een paar minuten

Bitcoin daalde met 5% over een periode van 24 uur en werd even verhandeld voor 41.300 dollar, maar de koers herstelde snel naar 42.000 dollar.

Hieronder de koers van Bitcoin in euro’s, afkomstig van de Bitcoin koerspagina van BLOX. Vlak na 3 uur ‘s nachts knalt Bitcoin omlaag, maar binnen een paar minuten herstelt de grafiek zich weer.

Er is in ieder geval een nachtbraker geweest die naar die oude filosoof heeft geluisterd en de dip heeft gekocht.

Als Bitcoin zakt, dan worden veel coins meestal meegesleept. Ethereum bereikte een dieptepunt van 2.170 USD voordat het weer steeg naar 2.239 dollar.

Door de snelle daling zijn veel long-posities gesneuveld, dit zijn contracten waarbij gokkers inzetten op een hogere koers van Bitcoin of Ethereum. Gokkers verloren bijna 90 miljoen dollar aan Bitcoin-posities, en 74 miljoen dollar aan posities in Ethereum.

Pijn voorbij? Nee, er is nog een CME gap

Analist Willy Woo schreef op X dat de Bitcoin koers mogelijk een correctie kan krijgen tot 39.700 dollar.

The #Bitcoin CME Gap at 39.7k…

By my count 28 out of 30 gaps have been filled on CME daily candles (93%). The other unfilled gap is pictured in the lower left of this chart also. pic.twitter.com/EyccaJTTkr

— Willy Woo (@woonomic) December 7, 2023

Een CME Gap is het prijsverschil tussen de slotkoers van Bitcoin op de Chicago Mercantile Exchange (CME) op een bepaalde dag en de openingskoers van Bitcoin op de volgende dag. CME mag dan gesloten zijn in de avond en in het weekend, de Bitcoin koers gaat 24/7 door.

Het kan dus zijn dat de slotkoers op een dag zo ver afwijkt van de volgende openingskoers, dat er een gat valt. Dit gebeurt vooral als CME op vrijdag sluit en maandag weer opengaat.

Gekgenoeg worden dit soort gaten vrijwel altijd wel opgevuld. Een CME Gap wordt vaak gezien als een signaal dat de markt zich voorbereidt op een grote beweging. Als de markt de gap opvult, betekent dit dat de prijs van Bitcoin zal dalen tot 39.700 dollar.

The post Buy the dip? Bitcoin, Ethereum en veel crypto’s dalen 5% vandaag appeared first on BLOX | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters