CEO: ‘IBM kan 7.800 banen vervangen door AI’

Arvind Krishna, de CEO van IBM, zegt dat ongeveer 30 procent van de banen binnen zijn bedrijf die niets met klanten te maken hebben op termijn vervangen kunnen worden door kunstmatige intelligentie. International Business Machines Corp (IBM) verwacht een “pauze” in te lassen voor hun vacatures in de “back-office” omdat die banen potentieel geschikt zijn voor kunstmatige intelligentie.

Arvind Krishna legt uit

Tegenover Bloomberg zegt Arvind Krishna, de CEO van het bedrijf, dat veel banen in bijvoorbeeld human resources en accounting mogelijk de eerste zijn die zullen verdwijnen als gevolg van kunstmatige intelligentie.

Krishna kan nu al zien hoe ongeveer 30 procent van de vacatures bij zijn bedrijf ingevuld worden door kunstmatige intelligentie binnen vijf jaar.

Dropbox: Laying off 500 people and replacing them with AI

IBM: Pausing hiring for ~7,800 roles that could be done by AI

AI is already replacing jobs

— Genevieve Roch-Decter, CFA (@GRDecter) May 1, 2023

Het lijkt erop dat kunstmatige intelligentie nu al een flinke hoeveelheid banen begint in te nemen en dat kan op de lange termijn weleens een positief effect op de aandelenkoersen hebben.

Hoe minder bedrijven moeten betalen voor hun personeel, hoe meer winst er uiteindelijk overblijft voor de aandeelhouders. Kan kunstmatige intelligentie ervoor zorgen dat er nog meer geld richting de rijken gaat en de armen wederom met minder overblijven? Het lijkt er wel op.

Werken met kunstmatige intelligentie

Wat dat betreft lijkt het erop dat het voor mensen steeds belangrijker wordt om te leren werken met kunstmatige intelligentie. Op dit moment lijkt het nog een grote ver van mijn bed show, maar het kan zomaar eens heel snel heel dichtbij komen.

Uiteindelijk is het dan de vraag wat dat betekent voor de maatschappij. Gaan we ons meer focussen op het creatieve werk waar we meer voldoening uithalen? In eerste instantie lijkt dat een logische uitkomst.

Het is nog wel lastig om te zeggen wat deze revolutie precies voor crypto te betekenen heeft. Op het eerste gezicht vrij weinig, al zijn er natuurlijk wel projecten die momenteel iets met kunstmatige intelligentie doen en daar hun hele idee omheen bouwen.

Ook is het mogelijk dat kunstmatige intelligentie op termijn zal bijdragen aan de snellere ontwikkeling van protocollen. Echt een slechte ontwikkeling zal het in ieder geval niet zijn voor Bitcoin en de rest van de markt.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht CEO: ‘IBM kan 7.800 banen vervangen door AI’ verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters