CEO van miljardenfonds verwacht enorme rally voor Bitcoin

Pantera Capital CEO Dan Morehead zegt dat Bitcoin een keerpunt bereikt heeft, nadat het een lange bearmarkt overleefde. In een nieuwe update deelt Morehead dat de industrie voldoende pijn heeft gehad na het omvallen van FTX en de implosie van Terra in 2022.

Stijging voor Bitcoin in aantocht

“Na 35 jaar ervaring in de markten heb ik geleerd dat een neerwaartse trend nooit eeuwig duurt. Er zit een grens aan de pijn van investeerders. Het is ruim één jaar geleden sinds het omvallen van Terra, Sam Bankman-Fried en dergelijke. Nu is het tijd voor een rally”, aldus Morehead.

Volgens de CEO hebben digitale assets zich weten te ontkoppelen van traditionele markten. Toekomstige zwakte in aandelen of obligaties hoeft voor crypto niet zoveel pijn op te leveren als sommige analisten verwachten, zo stelt de CEO van Pantera Capital.

“Blockchain heeft zich gigantisch ontkoppeld. Het is alleen lastig om dat op dit moment te zien”, aldus Morehead. Die daarmee lijkt aan te geven dat Bitcoin binnenkort aan een stijging kan beginnen, ook al zouden de traditionele markten dalen.

De correlatie van Bitcoin met aandelen

Voor het grootste deel van de geschiedenis was er volgens Morehead geen correlatie tussen Bitcoin en de traditionele financiële markten (aandelen). “In de eerste negen jaar van zijn bestaan was de correlatie tussen Bitcoin en de S&P 500 0,03. [… ] Als je een nieuwe asset-klasse kunt vinden met gigantische historische winsten en geen correlatie met traditionele assets, dan is dat een droominvestering”, zo gaat Morehead verder.

Het waren volgens hem types als Sam Bankman-Fried en andere partijen die met hefbomen handelen die ervoor zorgden dt de correlatie steeg naar 0,76 in het afgelopen jaar.

“Bitcoin is op geen enkele manier verbonden met rentes en zou een hele lage correlatie moeten hebben met traditionele assets (aandelen, obligaties en vastgoed) die juist gedreven zijn door rentes. Op dit moment is de correlatie van Bitcoin met de S&P 500 weer onder de 0,1 terechtgekomen”, zo gaat een optimistische Morehead verder.

Nu ziet hij de BlackRock Spot Bitcoin ETF als de volgende grote katalysator voor een nieuwe Bitcoin bullrun. Die kan begin 2024 zomaar eens op de markt komen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht CEO van miljardenfonds verwacht enorme rally voor Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters