ChatGPT heeft nu directe toegang tot het internet

OpenAI is begonnen met de uitrol van een nieuwe plugin voor ChatGPT, die het mogelijk maakt voor de software om direct verbinding te leggen met het internet. Tot nu toe baseert ChatGPT zich voor de productie van teksten op oude informatie, maar daar komt op korte termijn dus verandering in. In eerste instantie wordt de nieuwe plugin uitgerold voor een relatief kleine groep gebruikers, voordat ze uitbreiden naar het grote publiek.

Wachtlijst

Geïnteresseerde gebruikers moeten zichzelf toevoegen aan een wachtlijst om toegang te krijgen tot de nieuwe feature, zo laat het bedrijf op 23 maart weten. Oorspronkelijk zijn er slechts 11 beschikbare plugins. Die plugins maken het mogelijk om bijvoorbeeld de scores van sportwedstrijden te controleren, vliegtickets te bestellen en om eten thuis te laten bezorgen. OpenAI laat weten dat het de nieuwe plugins stap voor stap wil onthullen.

We’ve added initial support for ChatGPT plugins — a protocol for developers to build tools for ChatGPT, with safety as a core design principle. Deploying iteratively (starting with a small number of users & developers) to learn from contact with reality: https://t.co/ySek2oevod pic.twitter.com/S61MTpddOV

— Greg Brockman (@gdb) March 23, 2023

“Plugins zijn tools die specifiek zijn ontworpen voor taalmodellen met veiligheid als kernprincipe en het helpt ChatGPT om toegang te krijgen tot recente informatie, om berekeningen te maken en om diensten van derden te bereiken”, aldus OpenAI. Onder andere Shopify, Klarna, Instacart, Expedia en KAYAK worden ondersteund door de nieuwe plugin van OpenAI.

With our new AI Plugin, a traveler can start a conversation with #ChatGPT to plan their next trip–complete with access to up-to-date information on the availability & price of flights, hotels, vacation rentals, activities, & car rentals across the world. https://t.co/cVgLL6qln9 pic.twitter.com/YAIaj9zrEd

— Expedia Group (@ExpediaGroup) March 23, 2023

Je kunt straks met behulp van kunstmatige intelligentie je vakanties en trips plannen alsof je bij een reisbureau binnenstapt. ChatGPT staat open voor al je vragen en verzoeken en kan overal mee helpen. Zou dit het einde van de conventionele reisbureaus betekenen? Het zou zomaar kunnen.

Hoe krijgt ChatGPT toegang tot het internet?

ChatGPT gebruikt de Bing API om op het internet te zoeken, samen met een op tekst gebaseerde browser om resultaten te bekijken en interactie aan te gaan met websites. Op deze manier kan het informatie van verschillende bronnen verwerken om een breder antwoord op vragen te geven. Verder geeft het ook zijn bronnen weer, waardoor gebruikers de antwoorden kunnen verifiëren.

ChatGPT has a brand new plugin that uses the Bing API to access the current, up-to-date internet.

This changes everything. pic.twitter.com/Izknqp1UgC

— Rowan Cheung (@rowancheung) March 23, 2023

Als we OpenAI zelf mogen geloven, dan is de mogelijkheid om ChatGPT met het internet te verbinden een feature waar de gemeenschap al sinds de lancering op 30 november om vraagt. Mitchell Hashimoto, de oprichter van het softwarebedrijf HashiCorp, een vroege gebruiker van de ChatGPT plugin API, vertelt zijn 94.300 volgers op 23 maart dat het één van de meest indrukwekkende applicaties is die hij ooit gebruikte.

I’ve developed a lot of plugin systems, and the OpenAI ChatGPT plugin interface might be the damn craziest and most impressive approach I’ve ever seen in computing in my entire life.

— Mitchell Hashimoto (@mitchellh) March 23, 2023

Waar ChatGPT op dit moment alleen nog maar toegang heeft tot data tot en met september 2021, zou dit het programma nog veel krachtiger maken. Als deze plugins straks allemaal werken, dan heeft ChatGPT toegang tot de meest recente data en informatie.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht ChatGPT heeft nu directe toegang tot het internet verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters