Conservatieve partij Canada kiest Bitcoiner als zijn nieuwe leider

De conservatieve partij van Canada heeft met Pierrre Poilievre een Bitcoin-vriendelijke nieuwe leider gekozen. Poilievre heeft Bitcoin gedurende zijn gehele campagne aangeprezen als een beschermmiddel tegen inflatie. Interessant is dat Poilievre persoonlijk ook investeert in Bitcoin.

Koersdalingen geen probleem

Er was natuurlijk een mogelijkheid dat mensen vanwege de koersdalingen voor Bitcoin niet zouden begrijpen waarom Poilievre zo’n fan van Bitcoin is. Voor veel mensen voelt het gek dat een beschermmiddel tegen inflatie juist tijdens momenten van hoge inflatie zoveel waarde verliest. Poilievre wist echter alsnog 68,15 procent van de stemmen binnen te halen, waarmee hij zijn concurrent Leslyn Lewis versloeg.

De rechtse politicus moet het straks opnemen tegen de huidige premier Justin Trudeau. Voor die strijd heeft hij echter nog even om zich voor te bereiden. De verkiezingen staan namelijk pas voor 2025 op het programma. Tot die tijd moet Canada het dus nog doen met Justin Trudeau, de leider van de liberale partij. Interessant aan Canada is dat zij het eerste land waren dat een spot Bitcoin ETF lanceerde, een product waar Amerika nog altijd op wacht.

Purpose Bitcoin ETF

Canada is het land van de eerste spot Bitcoin ETF en die is tot op heden behoorlijk succesvol te noemen. In totaal heeft de Purpose Bitcoin ETF, de eerste van het land, voor 660,7 miljoen dollar aan Bitcoin in beheer. Daarmee gaat het op dit moment om 23.801 Bitcoin, een behoorlijke hoeveelheid voor een land als Canada. De Amerikaanse markt is echter een twintigvoud groter, waardoor veel investeerders daar op hopen.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission is tot nu toe echter niet happig gebleken op het toelaten van een spot Bitcoin ETF. Vanaf 2013 worden alle aanvragen steevast naar de prullenbak verwezen, met name vanwege de volatiliteit en het vermeende risico op marktmanipulatie. Hoe lang het nog gaat duren voordat we een Amerikaanse spot Bitcoin ETF krijgen weet niemand, maar dat het een knaller gaat veroorzaken is zeker.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Conservatieve partij Canada kiest Bitcoiner als zijn nieuwe leider verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters