CPI data toont inflatie van 6,4% – Bitcoin koers schiet omhoog

In januari is de Amerikaanse CPI-waarde uitgekomen op 6,4%, wat hoger is dan de marktverwachtingen, maar wel een gestage daling betekent ten opzichte van het piekpercentage van 9,1%. Is dit het moment voor de Bitcoin koers om omhoog te schieten?

Bitcoin koers schiet omhoog na goed CPI nieuws

Er is goed nieuws naar buiten gekomen uit Amerika. De consumentenprijsindex (CPI), een cruciale economische indicator die de gemiddelde verandering in consumentenprijzen volgt, toonde voor de maand december een significante daling van de inflatie, waardoor het naar het laagste niveau in bijna een jaar zakte. Het laatste CPI-nummer van 6,4% lijkt een impuls te zijn voor risicovolle activa om te stijgen.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC rond de 22.217 dollar, wat bijna 800 dollar hoger is dan een uur geleden. Eerder al schreef Newsbit dat goed inflatie nieuws vandaag zou kunnen zorgen tot een flinke koersstijging richting de 25 duizend dollar.

BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Amerikaanse CPI meldt 6,4% inflatie

De Core CPI steeg maand-op-maand met 0,4% en op jaarbasis met 5,6%, iets hoger dan de marktvoorspellingen. Maar volgens de index van het Bureau of Labor Statistics zijn de onderliggende consumentenprijzen het minst gestegen in de afgelopen 15 maanden, wat het voor de Federal Reserve haalbaar maakt om de hoogte van de ingevoerde rentetarieven in het land verder te verlagen.

Stijgende huisvestingskosten waren de belangrijkste oorzaak van de maandelijkse prijsstijging van 0,5%. Ook waren de huisvestingkosten verantwoordelijk voor 60% van de jaarlijkse inflatie van vorige maand.

Voor nu lijken zowel de cryptomarkt als de aandelenmarkten positief te reageren op het zojuist gepubliceerde CPI rapport.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht CPI data toont inflatie van 6,4% – Bitcoin koers schiet omhoog verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters