Credible Crypto voorspelt stijging Bitcoin koers van 30 procent

De populaire pseudonieme analist Credible Crypto zegt dat de koersactie die Bitcoin momenteel vertoont heel erg lijkt op de marktstructuur van juni 2023. Destijds schoot de Bitcoin koers omhoog van ongeveer 25.000 naar 31.850 dollar, wat tot nu toe het hoogste koersniveau van dit jaar is voor de digitale munt. Volgens Credible Crypto consolideert Bitcoin momenteel even na de rally en dat is precies wat er drie maanden geleden ook gebeurde.

Same. $BTC pic.twitter.com/SbtIHETFNQ

— CrediBULL Crypto (@CredibleCrypto) September 17, 2023

Stijging van 30 procent voor Bitcoin?

Credible Crypto baseert zijn voorspelling op de sterke prestaties van Bitcoin van afgelopen week. Volgens de analist produceerde Bitcoin een zogenoemde Bullish Engulfing Candle, een patroon uit de technische analyse dat normaal gesproken het signaal voor een nieuwe opwaartse trend vormt.

“De week is gesloten en de Bullish Engulfing Candle is bevestigd voor Bitcoin. Onthoud dat het niet alleen gaat om het patroon op zich, maar dat ook de context me op dit moment bullish maakt over het geheel”, aldus Credible Crypto.

Het is volgens Credible Crypto tekenend dat we na vier rode weken nog steeds niet onder het niveau van 24.800 dollar terechtgekomen zijn. Onder dat koersniveau zou de bullish structuur van de markt volgens de analist breken, maar op dit moment blijft dat bullish momentum nog in leven.

“Als je het allemaal samenvoegt is het meer dan een simpele Bullish Engulfing Candle”, aldus Credible Crypto.

Belangrijke dag voor Bitcoin

Morgen kan weleens een belangrijke dag worden voor Bitcoin, want dan is het weer tijd voor een nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank; wat ook weer relevant is voor de analyse van Credible Crypto.

De verwachting is dat de Amerikaanse centrale bank de rente morgen op hetzelfde niveau zal houden. Voor nu verwacht de markt dat de kans 99 procent (!) is dat de rente morgen op hetzelfde niveau blijft in de Verenigde Staten.

Vorige week maakte de Europese Centrale Bank bekend dat zij hun laatste renteverhoging doorvoerden en nu lijkt de Amerikaanse centrale bank hetzelfde te gaan doen.

Dat is een goede ontwikkeling voor Bitcoin, want de digitale munt had het de afgelopen periode zwaar met de renteverhogingen van centrale banken. Als er morgen toch een onverwachtse renteverhoging komt, dan kan de analyse van Credible Crypto waarschijnlijk de prullenbak in.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Credible Crypto voorspelt stijging Bitcoin koers van 30 procent verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters