Cruciaal: Analist Waarschuwt voor Bitcoin Koersdaling door Amerikaanse Renteverhogingen

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe stelt dat er een belangrijk moment aankomt voor de Bitcoin koers. Als gevolg van de positieve data van de Amerikaanse arbeidsmarkt viel de koers naar beneden van ongeveer 31.000 tot 30.000 dollar. Nu is het zaak voor de bulls om de energie bij elkaar te schrapen om een nieuwe aanval op de koers van 31.000 dollar te doen.

Lows are getting taken again.

Needs to flip back up here, otherwise $28,500 scenario seems likely for #Bitcoin.

Markets expecting a rate hike due to positive unemployment data. pic.twitter.com/nDBJ6gAal0

— Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) July 6, 2023

De Amerikaanse arbeidsmarkt

Door de positieve data over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die een stuk meer banen toevoegde dan oorspronkelijk werd verwacht in juni, heeft de Federal Reserve meer ruimte om de rente te verhogen. De markt schat de kans nu op 92 procent in dat de Federal Reserve op 26 juli wederom met een renteverhoging van 0,25 procent komt.

Daarmee zou er behoorlijk snel alweer een einde komen aan de in juni ingelaste rentepauze. Op het moment van schrijven staat de rente op de range van 5,00 – 5,25 procent. Een volgende renteverhoging van 0,25 procent zou de rente optillen naar 5,25 – 5,50 procent.

Het is nog maar de vraag in hoeverre de economie kan dealen met NOG een nieuwe renteverhoging van de Federal Reserve. De daadwerkelijke impact van de renteverhogingen van de afgelopen 15 maanden moet immers ook nog komen. Meestal werken renteverhogingen met een vertraging van ~12 maanden door in de economie.

Koers van 28.500 dollar?

Volgens Michaël van de Poppe is er een kans dat Bitcoin terugzakt naar de koers van 28.500 dollar als de bulls zichzelf niet snel herpakken. “De dieptepunten worden opnieuw gepakt. Nu moet Bitcoin omhoogschieten, anders lijkt het scenario van 28.500 dollar steeds waarschijnlijker voor de digitale munt. De markten verwachten een renteverhoging vanwege de positieve data van de Amerikaanse arbeidsmarkt”, aldus Van de Poppe.

Typical FOMO buyers getting hit in an instant correction and we’re back to the chop on #Bitcoin.

More sideways action likely, maybe even sweeping to $29,900.

— Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) July 6, 2023

In een volgend bericht haalt de handelaar uit naar de “typische FOMO-kopers” die meteen een correctie op hun dak krijgen. “Meer zijwaartse prijsactie is waarschijnlijk, misschien zelfs een kleine correctie richting de 29.900 dollar voor Bitcoin”, zo gaat de analist verder.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op een koers van 30.131 dollar en lijkt er weer enige mate van stabilisatie op te treden. Het is opvallend om te zien hoe sterk Bitcoin zich weet te houden, ondanks het feit dat het macro-economische klimaat meer dan negatief is voor de digitale munt.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Cruciaal: Analist Waarschuwt voor Bitcoin Koersdaling door Amerikaanse Renteverhogingen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters