Cruciaal moment voor Bitcoin: Analist benadrukt belang van $30.000 niveau

DonAlt, een prominente analist in de crypto-gemeenschap, heeft recentelijk zijn visie over de koers van Bitcoin gedeeld. Hoewel er enige stijging te zien is op de markt, is zijn conclusie helder: Bitcoin bevindt zich in een bearish tendens. In zijn laatste analyse, behandelt hij ook de recente ETF-aanvraag van financiële gigant BlackRock.

Inzichten van een Crypto-expert

Crypto analist DonAlt, met heeft een indrukwekkende aanhang van meer dan 500.000 volgers. Zijn inzichten, gebaseerd op grondig onderzoek en analyse, worden in de cryptowereld zeer gewaardeerd.

Hij merkt op dat Bitcoin een kritisch omslagpunt heeft bereikt. De val onder het ondersteuningsniveau van $30.000 heeft de munt in een zorgelijke, bearish zone geplaatst.

“Deze neerwaartse beweging ontwikkelt zich traag maar zeker. Waar sommigen spreken van een ‘chop’, zie ik dit meer als een duidelijke downtrend,” aldus DonAlt.

De analist markeert enkele cruciale punten op de prijsgrafiek van Bitcoin:

Een waarde boven de $30.000 wordt als positief gezien.

Het niveau van $20.000 beschouwt hij als stekre ondersteuning.

Daarentegen acht hij $27.000 wellicht voldoende om een tussenpunt te markeren

Bron: DonAlt

Impact van BlackRock op Bitcoin’s Koers

De crypto-expert merkt op dat Bitcoin sinds juni in een bearish trend heeft gezeten. Echter, hij onderstreept het potentieel positieve effect van BlackRock’s recente aanvraag voor een Bitcoin ETF gebaseerd op de spotprijs.

“BlackRock’s initiatief heeft ons duidelijke voordelen gebracht… Indien je van mening bent dat hun ETF binnenkort groen licht krijgt, zou je kunnen anticiperen op een gunstige uitkomst. Mocht je echter voorzien dat de aanvraag wordt uitgesteld of zelfs afgewezen, dan zou je je verwachtingen wellicht moeten bijstellen.”

Een cruciaal niveau

Ondanks DonAlt’s huidige bearish visie op BTC, wijst hij op de recente stijging van Bitcoin boven de $30.000 in de laatste 24 uur. Dit suggereert dat de bulls vastbesloten zijn hun grip terug te winnen. Voor een herstel van het vertrouwen is het cruciaal dat Bitcoin de week boven de $30.000 markeert.

“Bitcoin blijft nog altijd worstelen onder het $30.000 niveau, op de weekgrafiek. Een afsluiting boven dit niveau is cruciaal voordat ik zelfs maar overweeg om mijn investeringsverdeling te herzien.”

Dat gezegd hebbende, de afwezigheid van verdere daling op dit moment is het meest hoopvolle teken dat ik in recente weken heb opgemerkt.”

Bron: DonAlt

Conclusie

DonAlt is voorzichtig bearish over Bitcoin, maar de recente opwaartse beweging boven $30.000 suggereert een potentieel keerpunt. Het is cruciaal voor Bitcoin om de week sterk af te sluiten voor een positieve trendomslag, en de huidige stabiliteit kan een bemoedigend teken zijn voor de nabije toekomst.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Cruciaal moment voor Bitcoin: Analist benadrukt belang van $30.000 niveau verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters