Cruciaal moment voor de Bitcoin koers, zo waarschuwt Tone Vays

Handelslegende en analist Tone Vays waarschuwt voor een cruciaal moment voor de Bitcoin koers. Daarbij onthult de analist ook dat hij de Bitcoin-allocatie in zijn portfolio verlaagt. Volgens hem is de kans op een correctie voor Bitcoin op dit moment groot zolang de verkoopdruk op de digitale munt hoog blijft.

Bitcoin koers terug naar 25.000 dollar

Er is volgens Tone Vays zelfs een scenario mogelijk waarin de Bitcoin koers terugvalt onder de 25.000 dollar. Dat zou vanaf de huidige koers van ongeveer 29.000 dollar een behoorlijke daling betekenen.

“De koers kan makkelijk onder de 25.000 dollar terechtkomen, we hebben geen idee. Er zijn nog steeds veel mensen met grote hoeveelheden Bitcoin die deze zonder goede reden lijken te verkopen”, aldus Vays.

Als de koers inderdaad rond de 25.000 dollar terechtkomt, dan kan dat volgens de analist een golf van paniek veroorzaken. Mocht dat gebeuren, dan ziet hij de koers nog veel verder zakken dan die 25.000 dollar.

We flirten met een ramp

De analist roept zelfs dat we op dit moment flirten met een ramp als het op de Bitcoin koers aankomt. “Dit is het gebied (rond de 25.500 dollar) waar we echt niet onder mogen komen. We flirten al met een ramp, dus dit ziet er heel slecht uit.

Bitcoin moet onmiddellijk omdraaien en met onmiddellijk bedoel ik deze maand. Het heeft niet de mogelijkheid om nog een maand te dalen, omdat er dan een gigantische paniek ontstaat en miners echt in de problemen komen”, zo gaat Tone Vays verder.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op 29.142 dollar en staat het voor de afgelopen week op een bescheiden daling van 0,27 procent. Wat dat betreft lijkt er nog weinig sprake van paniek, maar echt krachtig ziet Bitcoin er op dit moment ook niet uit.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Cruciaal moment voor de Bitcoin koers, zo waarschuwt Tone Vays verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters