Cruciale economische week voor Bitcoin, kan de koers herstellen?

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat de Bitcoin koers in de nacht van zondag op maandag onder de 41.000 dollar is gedoken. Nu staan er voor deze week enkele belangrijke economische ontwikkelingen op de agenda, met als absolute klapper de rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank op woensdag. Verder krijgen we ook belangrijke inflatiedata uit de Verenigde Staten.

Genoeg om de Bitcoin koers te beïnvloeden, maar wat kunnen we precies verwachten?

Key Events This Week:

1. November CPI Inflation data – Tuesday

2. OPEC Monthly Report – Wednesday

3. November PPI Inflation data – Wednesday

4. Fed Rate Decision and Statement – Wednesday

5. Retail Sales data – Thursday

6. Initial Jobless Claims – Thursday

Volatility is…

— The Kobeissi Letter (@KobeissiLetter) December 10, 2023

De focus ligt op woensdag

De focus qua macro-economische data ligt zoals je in de bovenstaande tweet van The Kobeissi Letter kunt zien op de woensdag. Dan krijgen we namelijk de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI), maar ook de PPI inflatie en natuurlijk de rentebeslissing van de centrale bank.

Nog belangrijker dan de rentebeslissing is waarschijnlijk de persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell die op het rentebesluit volgt.

Hierin zal hij waarschijnlijk meer uit de doeken doen over het beleid van zijn centrale bank voor de komende maanden. Vanwege de zwakkere economische data uit de Amerikaanse economie verwacht de markt dat we mogelijk in maart 2023 al de eerste renteverlaging krijgen.

Mocht Powell daar een soort van bevestiging op geven, dan kan dat een positieve kracht zijn voor de Bitcoin koers. Al is een tegenovergestelde boodschap natuurlijk ook mogelijk en dat zou de koers juist verder omlaag kunnen drukken.

Wat verwacht de markt en wat betekent dat voor Bitcoin?

Uit de onderstaande tabel blijkt dat de markt de kans momenteel op 43,7% inschat dat we op 20 maart 2023 al een eerste renteverlaging krijgen.

Dat lijkt een redelijk hoog percentage, maar afgelopen week lag dat nog een stuk hoger. Er is weer wat ‘positieve’ data over de Amerikaanse arbeidsmarkt naar buiten gekomen, waardoor het erop lijkt dat de centrale bank de renteverlagingen nog wat langer kan uitstellen.

Voor een renteverlaging in mei 2024 ligt de kans nu op 77,3 % waardoor het redelijk zeker is dat de eerste renteverlaging dus net NA de volgende halving van Bitcoin komt.

Alles bij elkaar is dat redelijk bullish, omdat we natuurlijk de Spot Bitcoin ETF, de halving EN de eerste renteverlaging op ongeveer hetzelfde moment kunnen krijgen.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Cruciale economische week voor Bitcoin, kan de koers herstellen? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters