Shopping Cart 0 - 0.00$ 0

Crusoe Energy haalt $505 miljoen op om Bitcoin mining industrie voor fakkel-gas te laten groeien

Verspil geen energie. Dat is het idee achter Crusoe Energy Systems, wat aardgas dat anders verloren zou gaan, omzet in stroom voor Bitcoin mining

Miljoenen opgehaald voor verwerken aardgas

Het Amerikaanse bedrijf heeft vandaag aangekondigd dat het $350 miljoen heeft opgehaald in een Series C-ronde onder leiding van G2 Venture Partners. De ronde bracht ook investeerders uit eerdere rondes terug, waaronder Polychain Capital, Bain Capital Ventures en Winklevoss Capital.

Naast het Series C-kapitaal dat Crusoe heeft opgehaald, heeft het tot $155 miljoen aan krediet ontvangen van SVB Capital, Sparkfund en Generate Capital. Hierdoor heeft het in totaal $505 miljoen opgehaald.

Crusoe zegt dat de financiering het mogelijk zal maken om bijna 100 extra werknemers aan te nemen. Deze groep voegt zich dan bij de huidige staf van 157 werknemers. Dit helpt om zijn Bitcoin mining en cloud computing activiteiten op te schalen, zowel in de VS als in het buitenland.

De sleutel tot Crusoe’s strategie is het handelsmerk Digital Flare Mitigation-systeem. Dit biedt volgens het bedrijf “een goedkope oplossing om routeringsflaring te elimineren.”

Het fakkel-proces

Fakkelen ishet verbranden van aardgas dat niet gemakkelijk kan worden verplaatst of opgevangen. Hoewel het een inefficiënt proces is, is het vanuit het perspectief van gasbedrijven veel zuiniger dan te proberen het gas daadwerkelijk te gebruiken.

Crusoe hielp bij het invoeren van het proces om dat overtollige aardgas te gebruiken om elektriciteit te creëren en Bitcoin mining machines aan te drijven. Op deze manier wordt het gas niet verbrand en hoeft het niet ergens anders heen te worden gebracht.

Bitcoin heeft kritiek gekregen van milieuactivisten vanwege zijn eigen inefficiënties. Miners worden gestimuleerd om elektriciteit verslindende machines te gebruiken die druk zetten op netwerken die nog steeds afhankelijk zijn van koolstof-emitterende stroombronnen.

Flare mitigatie weerlegt dit argument echter. Dit komt omdat het gebruik van overtollig gas om Bitcoin te minen schoner is dan wanneer je het verbrandt. Echter kunnen milieuactivisten beweren dat dit de vraag naar Bitcoin juist vergroot.

Het bericht Crusoe Energy haalt $505 miljoen op om Bitcoin mining industrie voor fakkel-gas te laten groeien verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters