Crypto analist spreekt van “normale bearmarkt” en legt volgende bodem op $35.000

Sommige mensen zijn bang dat Bitcoin er nooit meer helemaal bovenop komt. De Bitcoin koers bungelt al tijden om en rond de 20.000 dollar en lijkt maar niet te kunnen herstellen. Volgens de populaire Twitter-analist Alan is er echter niets aan de hand.

Business as usual

Met een mooie grafiek laat Alan zien dat de huidige koersactie van Bitcoin niet anders is dan die van voorgaande cycli. In de onderstaande grafiek van Alan zien we dat Bitcoin een structuur herhaalt die we ook tijdens de bearmarkten van 2014 en 2018 zagen. De analist gebruikt hiervoor de zogenaamde Stochastic Oscillator, een indicator die laat zien wanneer de prijs overbought of oversold is.

#Bitcoin forms Flag over the previous Flag configuration. Yellow zone form Stochastic indicator shows (at least) second half of the flag, where we are right now.
Next pole low = $35k

Quick rebound always follows a dip.

No emotion, don’t be shaken out.#BTC #Cryptos pic.twitter.com/Z7NYD6jdh3

— Trader Tardigrade (@TATrader_Alan) October 13, 2022

Deze indicator geeft vervolgens waardes van 0 tot en met 100, die Alan in dit geval gebruikt om de bodem te voorspellen. Als de analyse van Alan klopt, dan is het voor Bitcoin bijna weer tijd om in de lift te stappen. Zijn advies is om vooral je emoties aan de kant te zetten en je niet te laten afleiden door de heftige koersactie op de korte termijn.

Volgende bodem op 35.000 dollar

De Stochastic Oscillator voorspelt overigens niet alleen de huidige bodem van Bitcoin, maar kan ook iets zeggen over toekomstige bodems. Op basis van de data die hij nu tot zijn beschikking heeft, verwacht Alan in de volgende cyclus een bodem van 35.000 dollar. Voor veel mensen komt deze analyse als geroepen, nadat Bitcoin het afgelopen jaar ongeveer 75 procent verloor ten opzichte van zijn all-time high.

Overigens zijn er ook veel analisten die roepen dat we de bodem nog niet gezien hebben. De Amerikaanse centrale bank is immers nog niet klaar met het verhogen van de rente. Pas als zij de inflatie onder controle krijgen of om een andere reden stoppen met het verhogen van de rente kunnen we weer echt omhoog kijken.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Crypto analist spreekt van “normale bearmarkt” en legt volgende bodem op $35.000 verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters