Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000

Bitcoin (BTC) blijft de cryptomarkt verrassen met zijn goede prestaties. De cryptomunt heeft consequent nieuwe lokale hoogtepunten bereikt en op het moment van schrijven ligt de koers zelfs boven de $44.000. Volgens de bekende crypto-analist CredibleCrypto zou het dan ook niet lang duren voordat de BTC-prijs de $50.000 bereikt.

30M in $BTC spot bids popped up right below price.

They said forget the sweep, pamp it.

Sweep or no sweep, think we probs tag 50k’s by next week. $BTC https://t.co/QWsZCFKuyA pic.twitter.com/34vVyp00Vc

— CrediBULL Crypto (@CredibleCrypto) December 8, 2023

Waarom kan de Bitcoin koers nog veel verder stijgen?

De voorspelling van de analist is gebaseerd op de toenemende interesse van grote institutionele investeerders, waaronder fondsbeheerders en investeringsbanken, die Bitcoin en andere cryptocurrencies beginnen te omarmen. Deze ontwikkeling kan de vraag naar en daarmee de prijs van Bitcoin doen stijgen.

Een belangrijk element in deze trend is de introductie van Spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Macro-economische factoren hebben ook invloed: er is hoop onder beleggers dat centrale banken volgend jaar de rentetarieven zullen verlagen, wat vaak resulteert in een verhoogde interesse in risicovollere beleggingen zoals cryptocurrencies. Bovendien wijst de toename van spot biedingen op de markt op een sterke vraag naar Bitcoin.

Een belangrijke mijlpaal in zicht

Als BTC de waarde van $50.000 bereikt, zal de marktkapitalisatie, gebaseerd op de huidige circulerende voorraad, de $1 biljoen benaderen. Dit niveau van waardering zag Bitcoin voor het laatst in december 2021. Het bereiken van deze mijlpaal zou een belangrijke prestatie markeren, gezien het feit dat het iets meer dan een jaar geleden is dat Bitcoin deze waarde voor het laatst zag.

Bitcoin kan snel doorstoten tot $60.000

Een andere crypto analist, genaamd Dave the Wave, suggereert dat Bitcoin, na het bereiken van de $50.000 grens, snel verder kan stijgen tot $60.000. Zijn voorspelling is gebaseerd op het Logarithmic Growth Curves-model, dat langetermijntrends in de Bitcoin-markt aangeeft.

Hoewel de huidige koers al indrukwekkend is, gelooft de analist dat een doorbraak boven dit cruciale niveau kan leiden tot een ‘mini-parabolische’ stijging. Deze verwachting wordt versterkt door de Logarithmic Monthly Moving Average Convergence Divergence Indicator, die momenteel positieve signalen afgeeft. Dit is vergelijkbaar met de trend die werd waargenomen voor de significante koerstoename in 2019.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000 verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters