Crypto analist voorspelt: Bitcoin op het punt van een historische Bull Run

Een vooraanstaande cryptografie-analist beweert dat er signalen zijn die erop wijzen dat Bitcoin (BTC) op het punt staat om een aanzienlijke stijging te ervaren. Deze bewering wordt onderbouwd door een specifieke, relevante indicator.

Potentiële Bitcoin bull run door lage volatiliteit

De anonieme host van InvestAnswers heeft na een grondige analyse van een grafiek van het toonaangevende crypto-analysebedrijf Glassnode, belangrijke inzichten gedeeld met zijn omvangrijke YouTube-aanhang van 446.000 abonnees. Hij wijst erop dat de huidige relatieve rust in de prijsbewegingen van Bitcoin, oftewel de gereduceerde volatiliteit, een gunstig signaal is voor investeerders en moedigt hen aan geduld te betrachten met hun investeringen.

De analist verheldert dat lage volatiliteit veelal geassocieerd wordt met een opwaartse markt, en in het verleden heeft Bitcoin significante prijsstijgingen doorgemaakt na fasen van beperkte prijsschommelingen. Op dit moment bevindt de volatiliteit van Bitcoin zich bijna op het historisch laagste niveau, vergelijkbaar met de situatie na 2017.

Het is opmerkelijk dat de vorige keer dat een soortgelijke situatie zich voordeed, dit de aanzet was tot de legendarische opwaartse rally die Bitcoin naar een waarde van $20.000 katapulteerde, waarbij de prijs in een relatief korte periode explodeerde van $3.000 naar $20.000.

Bron: Invest Answers/YouTube

Eerdere lage volatiliteit voorbodes van prijsstijgingen

De analist wijst ook op eerdere perioden van lage volatiliteit – zoals waargenomen in mei 2016, april 2019, februari 2013 en november 2020 – waarbij Bitcoin elke keer aanzienlijke prijsstijgingen kende. Deze historische trends versterken zijn optimistische verwachtingen voor de toekomst van de cryptocurrency.

Ten tijde van dit schrijven, wordt Bitcoin verhandeld tegen een koers van $29.093 en handhaaft het zijn positie als de op één na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie. In de afgelopen 24 uur is de waarde met 1,14% gedaald, terwijl het over de afgelopen week en de afgelopen 30 dagen respectievelijk 1,42% en ongeveer 6% heeft verloren.

Conclusie

Samenvattend suggereert een gerenommeerd crypto-analist op basis van historische trends en de huidige lage volatiliteit van Bitcoin, dat de cryptocurrency zich op de drempel zou kunnen bevinden van een aanzienlijke opwaartse trend of ‘bull run’. Investeerders worden echter aangemoedigd om geduldig te zijn met hun investeringen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BTCC of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Crypto analist voorspelt: Bitcoin op het punt van een historische Bull Run verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters