Crypto-analist voorspelt: Enorme correctie voor Bitcoin in het verschiet

Het kan weleens tijd worden voor een gigantische correctie voor de Bitcoin koers, zo voorspelt Dave the Wave. De populaire crypto analist stelt op basis van zijn LGC model dat de Bitcoin koers in 2023 nog naar de 26.000 dollar kan zakken. Hoog tijd om die analyse eens onder de loep te nemen.

Dave the Wave waarschuwt voor Bitcoin-correctie

De analist, bekend als Dave the Wave, deelt zijn expertise over Bitcoin met een indrukwekkende groep van 139.400 volgers op X. Hij suggereert dat er een kans bestaat dat Bitcoin vóór het einde van dit jaar aanzienlijk zou kunnen dalen, tot het laagste punt van zijn logaritmische groeicurve (LGC).

De functie van de logaritmische groeicurve (LGC) is om op de lange termijn de pieken en dalen van Bitcoin in te schatten, waarbij de korte termijn volatiliteit buiten beschouwing wordt gelaten.

Dave the Wave stelt:

“Binnen een periode van acht maanden heeft de prijs van BTC een tweevoudige stijging doorgemaakt, vanaf het laagste punt naar het hoogste punt van het koopbereik dat wordt afgebakend door de LGC.

Zou het als problematisch worden beschouwd als de prijs in de komende maanden met 38% van die beweging zou consolideren en terugkeren naar het basisniveau?

Het dient te worden opgemerkt dat zelfs in dit scenario de prijs zich nog steeds binnen het koopbereik zou bevinden voor investeerders die zich op de langere termijn richten.

Bron: Dave The Wave/X

Neerwaartse beweging

Na analyse van de grafieken van de analist lijkt zijn voorspelling te suggereren dat Bitcoin een mogelijke daling van 38% kan ervaren vanaf zijn jaarlijkse hoogtepunt. Dit zou waarschijnlijk resulteren in een Bitcoin-waarde van rond de $24.000 in december 2023.

Volgens de handelaar geeft het model van de logaritmische groeicurve (LGC) aan dat Bitcoin nu op een beslissend moment staat, waarbij de huidige waarde samenvalt met weerstands- en steunniveaus. Dit wijst op een aankomende significante prijsschommeling.

Het is nu aan Bitcoin om een richting te kiezen.

Opvallend is dat zowel de korte termijn steun- als weerstandsniveaus precies samenvallen met de boven- en ondergrenzen van de LGC-koopzone.

In de onderstaande grafiek zie je het belangrijke kruispunt van de twee lijnen.

Bron: Dave The Wave/X

Horizontale handel en prijsstabilisatie

De analist benadrukt dat de recente zijwaartse bewegingen op de Bitcoin-markt een betekenisvol signaal geven over de evolutie van deze vooraanstaande cryptomunt als vermogensbestanddeel.

“Vanuit een breder macro-perspectief wijst de voortdurende horizontale prijsbeweging erop dat BTC steeds stabieler wordt, naarmate deze digitale munt verder evolueert richting een definitieve prijsstabiliteit.”

Bron: Dave The Wave/X

Conclusie

De bekende analist Dave the Wave voorziet een mogelijke aanzienlijke correctie in de Bitcoin koers op basis van zijn LGC model. Hij voorspelt dat Bitcoin tegen eind 2023 kan dalen tot ongeveer $24.000. Deze voorspelling is gebaseerd op zijn interpretatie van de logaritmische groeicurve (LGC), waarbij kortetermijnvolatiliteit wordt genegeerd.

De recente horizontale handelspatronen suggereren bovendien dat Bitcoin steeds stabieler wordt als vermogensbestanddeel. Op het moment van schrijven is de Bitcoin waarde $29.356.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Crypto-analist voorspelt: Enorme correctie voor Bitcoin in het verschiet verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters