Crypto-analist Waarschuwt: Bitcoin kan Stevige Neerwaartse Correctie Doormaken

Crypto-analist DonAlt geeft een waarschuwing uit voor bearish marktsentiment ten aanzien van Bitcoin. Hij merkt op dat positieve koersfluctuaties vaak worden gevolgd door significante prijsverlagingen. Door de prijsontwikkeling van Bitcoin te vergelijken met die van de aandelenmarkt, wijst hij erop dat BTC nog steeds potentieel heeft om zijn momentum te herwinnen.

DonAlt wijst op Bearish marktsentiment

In een recente strategische analyse deelt DonAlt, de bekende crypto-analist, zijn inzichten met zijn 52.600 YouTube-abonnees. Hij benadrukt dat de beren de teugels in handen lijken te hebben als het om Bitcoin gaat. Volgens DonAlt beschouwen verkopers de opwaartse koersbewegingen als kansen om hun BTC te verkopen.

“Er is een onmiskenbare zwakte aanwezig. Elke keer dat er een opwaartse trend optreedt, volgt er een substantiële prijsdaling die de bullish trend volledig neutraliseert. Dit is het patroon dat we hebben gezien sinds we in dit prijsbereik zijn beland. Positieve gebeurtenissen worden steevast gevolgd door grote dalingen die alle winsten elimineren.”

DonAlt maakt ook een vergelijking tussen de prijsevolutie van Bitcoin en die van de aandelenmarkt. Hij merkt op dat Bitcoin’s lauwe prestaties bij elke opleving van de aandelenmarkt hem herinneren aan de bearish cryptomarkt van het afgelopen jaar.

“Op dit moment neigt de prijsactie meer naar de bearish dan de bullish kant. Wanneer de S&P 500 daalt, daalt de cryptomarkt nog harder, en wanneer de S&P stijgt, blijft Bitcoin grotendeels inactief. We hebben dit patroon al eerder gezien, in feite doorheen de hele periode van $60.000 tot $15.000. We zagen een stagnatie als de S&P het goed deed en een aanzienlijke daling als het slecht ging. Ik kan daarover niet echt optimistisch zijn.

Kan de Bitcoin koers weer gaan stijgen?

Hoewel DonAlt bepaalde zwakheden waarneemt in BTC, suggereert hij dat Bitcoin nog potentieel heeft om zijn momentum te herwinnen, mits het een specifiek niveau overschrijdt.

“Het is interessant om op te merken dat er, wanneer je naar het dagelijkse tijdskader kijkt, nog steeds een opportuniteit kan ontstaan om in te stappen wanneer Bitcoin een sterke opwaartse beweging maakt, bijvoorbeeld boven de $30.700. Als we dit piekniveau in het bereik kunnen doorbreken, wat voor mij het hoogtepunt van dit bereik vertegenwoordigt, dan zou je kunnen concluderen: ‘Oké, dit was allemaal ruis,’ maar op dit moment is dat nog een verre mogelijkheid.”

Conclusie

In zijn recente analyse waarschuwt de bekende crypto-analist DonAlt voor een bearish marktsentiment rond Bitcoin, waarbij hij opmerkt dat opwaartse bewegingen vaak gevolgd worden door aanzienlijke prijsdalingen. Hij trekt parallellen met de aandelenmarkt, waarbij hij aangeeft dat Bitcoin’s prestaties neigen naar de bearish kant, vooral wanneer de S&P 500 fluctueert.

Ondanks deze tendens, suggereert DonAlt dat er nog steeds een kans bestaat voor Bitcoin om zijn momentum te herwinnen, mits het de drempel van $30.700 kan overschrijden. Echter, volgens hem is dat momenteel nog een verre mogelijkheid.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Crypto-analist Waarschuwt: Bitcoin kan Stevige Neerwaartse Correctie Doormaken verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters