Crypto analyse: Bitcoin daalt 5%, gaat de koers terug naar 38.000 dollar?

Het is even geleden dat men wakker werd met zo’n rode Bitcoin koers. De munt daalde vannacht met meer dan 5% vanuit zijn weerstand bij ongeveer 45.000 dollar. Gaat de munt vanuit hier weer omhoog, of is het ook mogelijk dat de koers het minder zal doen in de komende dagen? Laten we naar de grafieken kijken.

Slecht begin van de week

Om te beginnen gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek. Hier zijn twee groene levels weergegeven die belangrijk waren in het koersverleden. De bovenste zone is hierbij op dit moment het belangrijkste, en daar moet ik even een kleine opmerking bij plaatsen.

In de vorige analyses gaf ik aan dat de weerstand een klein stukje hoger kon liggen, maar dat bleek niet het geval. Bitcoin kreeg het al moeilijk voor elkaar om de 45.000 dollar te halen. Hierdoor zakte de munt nu tot een koers van 40.400 dollar.

Het kan nog steeds gebeuren dat Bitcoin stijgt en weerstand krijgt bij het vorige punt wat ik aangaf (rond 45.500 dollar – 500 dollar verwijderd van de huidige weerstand). Maar dit scenario lijkt nu net zo waarschijnlijk als een verdere daling. De munt zit namelijk precies tussen de twee groene zones, waardoor de volgende richting moeilijker wordt om te voorspellen.

De onderste zone is een logisch punt voor ondersteuning. Hier heeft de munt voorheen weerstand ondervonden, maar na de break werden er juist kooporders in deze zone geplaatst (in plaats van verkooporders). Het is daardoor aannemelijk dat dit een goed punt zou zijn om een hoger laagtepunt te maken. Dit is beter te zien op de dagelijkse grafiek hieronder.

Gaan we nog 10% extra dalen?

Het enige probleem daarmee, is dat de munt nog 10% extra kan dalen richting 38.000 dollar, alvorens het omhoog beweegt. Dit biedt kansen voor mensen die nog in Bitcoin willen investeren – mocht de prijs hier komen en vervolgens omhoog gaan – maar voor HODL’ers is dit scenario minder leuk.

Toch hoeft een dergelijke beweging zich niet per sé voor te doen. Bitcoin kan niet altijd in één rechte lijn omhoog of omlaag gaan. Een correctie op zijn tijd is normaal in de cryptomarkt en het kan zomaar zijn dat dit de daling was; Bitcoin heeft ons vaker verrast.

Het is daarom belangrijk om deze twee zones in de gaten te houden, aangezien ze wel van invloed zijn geweest in het verleden. Al met al ziet Bitcoin er op de lange termijn goed uit. De koers maakt op de wekelijkse grafiek nog steeds hogere hoogtes en hogere laagtes, maar voor de komende dagen ziet de koers er onzeker uit – vooral tussen deze twee zones.

The post Crypto analyse: Bitcoin daalt 5%, gaat de koers terug naar 38.000 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters