Crypto heeft Bitcoin helemaal niet nodig om te overleven, zegt Cardano-baas

Zonder de uitvinding van Bitcoin, was er ook geen crypto-industrie. Maar heeft crypto Bitcoin nog steeds nodig om te overleven? Charles Hoskinson van Cardano vindt van niet.

Hoskinson is de founder van Cardano en heeft geholpen bij de oprichting van de Ethereum Foundation. Hij is technisch goed onderlegd en heeft een reputatie opgebouwd van een evenwichtig en realistisch figuur in de cryptowereld. Maar zo’n gewaagde uitspraak heeft, zelfs voor iemand met zijn reputatie, uitleg nodig.

Bitcoin wordt overbodig

Cointelegraph interviewde Hoskinson hierover. Tijdens het gesprek zei hij dat hoewel Bitcoin een cruciale rol speelde bij het vestigen van de industrie, het overbodig is geworden naarmate nieuwere technologieën en digitale activa opkomen.

Hij heeft alle respect voor Bitcoin en de historische betekenis van deze cryptomunt, en zegt dat het cruciaal is om een digitaal bezit te hebben met de reputatie van digitaal goud.

‘Bitcoin heeft de industrie nodig om te overleven en heeft zeker de beurzen en alle andere infrastructuur nodig, omdat het op dat vlak niet zelfvoorzienend is. Maar de industrie heeft Bitcoin niet meer nodig om te overleven. Het is leuk om een digitaal bezit als Bitcoin te hebben met die reputatie en digitaal goud,’ aldus Hoskinson.

Bitcoin kan zelfde lot als Windows ondergaan

Hoskinson probeerde zijn standpunt kracht bij te zetten door de vergekijking te maken met Microsoft en Windows.

Hij merkte op dat Windows, ondanks dat het ooit als onoverwinnelijk werd beschouwd, zijn dominantie verloor toen de industrie verschoof naar mobiele apparaten. Hij waarschuwde dat Bitcoin een soortgelijk lot te wachten staat als het zich niet kan aanpassen aan de veranderende dynamiek en technologische vooruitgang.

Welke kant gaat de ontwikkeling op?

Bovendien daagde Hoskinson het Bitcoin-ecosysteem uit om innovatie te omarmen en een roadmap te overwegen waarmee het concurrerend kan blijven met andere blockchain-platforms.

‘Bitcoin zou een roadmap kunnen maken waarin het concurrerend zou kunnen zijn met Ethereum of anderen. De gemeenschap kan beslissen om die kant op te gaan, maar ik denk niet dat de cultuur hen dat toestaat.’

Bitcoin is decentraal en er is geen leider of foundation aan de top. Dat maakt een roadmap nogal lastig. De community kan namelijk altijd beslissen toch een andere kant op te willen.

The post Crypto heeft Bitcoin helemaal niet nodig om te overleven, zegt Cardano-baas appeared first on BLOX | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters