Crypto houdt stand ondanks stijgende inflatie in augustus

Vandaag was een milde dag voor de algehele crypto markt en dat terwijl de inflatie in veel landen fors aan het stijgen is. In juni noteerden de Verenigde Staten een inflatiepercentage van 9,1%, terwijl Nederland een inflatie had van 7,2%. In augustus hebben beide landen een verdere stijging van de inflatie ervaren.

Federal Reserve verhoogt rente

Vanwege de aanhoudende inflatie heeft de Federal Reserve besloten haar monetaire beleid te verstrakken door de rente te verhogen. Deze inflatietrend heeft geleid tot een stijging van de Consumentenprijsindex (CPI), die in de VS in de twaalf maanden tot augustus met 3,7% toenam. Een klimmende CPI wijst op hogere kosten voor dezelfde hoeveelheid goederen en diensten, wat de koopkracht van consumenten kan aantasten en hun financiële welzijn kan ondermijnen. In augustus registreerde de index een maandelijkse groei van 0,6%, een significante toename vergeleken met de stijgingen van 0,2% in zowel juni als juli.

Ondanks deze zorgwekkende trend was er in augustus ook een positief signaal: de kerninflatie in de VS daalde naar 4,3% op jaarbasis. Dit cijfer, dat schommelingen in de kosten van voedsel en energie uitsluit om een accurater beeld van de fundamentele inflatietrends te bieden, suggereert een enigszins stabieler economisch landschap en biedt een glimp van hoop te midden van de financiële onrust.

Crypto’s blijven sterk temidden economische tegenwind

Ondanks de traditionele neerwaartse druk die een renteverhoging uitoefent op de aandelen- en cryptomarkten, hebben prominente cryptocurrencies als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) veerkracht getoond in reactie op recente economische ontwikkelingen. Op het moment van rapporteren noteert Bitcoin zelfs een lichte opwaartse trend, met een waarde van $26.177. Evenzo handhaaft Ethereum een stabiel prijsniveau rond de $1.600, een trend die eveneens zichtbaar is bij andere toonaangevende altcoins zoals Ripple (XRP), Cardano (ADA) en Solana (SOL).

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Crypto houdt stand ondanks stijgende inflatie in augustus verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters