Crypto-investeerder geeft serveerster fooi van 3.000 dollar

Dankzij een onverwachtse bui van vrijgevigheid is een Amerikaanse serveerster 3.000 dollar rijker geworden. Mariana Lambert kreeg op een rekening van 13,25 dollar de fooi van duizenden dollars toegeschoven van een klant die aangaf “in crypto” te zitten.

“Teruggeven aan de gemeenschap”

Zachary Jacobsen, de manager van de vestiging van Alfredo’s waar het zich allemaal afspeelde, sprak met de klant in kwestie. Het ging om Eric Smith die oorspronkelijk uit het gebied kwam en op deze manier wilde “teruggeven aan de gemeenschap.” De enorme fooi veroorzaakte bij de serveerster in ieder geval “tranen van geluk”, omdat het geld precies op het juiste moment kwam.

Waar de serveerster het geld voor nodig had is niet duidelijk, maar het gebeurt natuurlijk niet dagelijks dat mensen in die branche ineens 3.000 dollar krijgen. De kans is groot dat Mariana Lambert, net als de rest van de sector, heeft geleden onder de gevolgen van COVID-19, dat vooral de horeca raakte.

Hoewel deze daad van vrijgevigheid in de vorm van fiatgeld werd uitgekeerd, zijn er ook veel crypto-investeerders die op deze manier Bitcoin promoten. Neem bijvoorbeeld een leuk geval uit Argentinië van maart van dit jaar.

20 euro aan Bitcoin

Destijds ging het niet om een enorm bedrag zoals in de Verenigde Staten. De Bitcoin-enthousiasteling wilde de Argentijnse serveerster vooral duidelijk maken hoe eenvoudig Bitcoin en het Lightning Netwerk tegenwoordig werken. In de video die viraal ging is te zien hoe een verbaasde serveerster voor 20 dollar aan Bitcoin ontvangt.

Dando #bitcoin de propina en Argentina 🇦🇷 Usando #lightningnetwork. Tipping #sats in Argentina using #Lightning @MuunWallet pic.twitter.com/ayyzPSStTM

— MAD Cripto (@mattunchi) March 23, 2022

Nadat de serveerster in kwestie de Bitcoin had ontvangen vroeg ze wat de volgende stap was. “Wat moet ik er nu mee doen?” Vroeg ze aan de gulle gever. Die antwoorden vervolgens met “je moet de bitcoin voor 20 jaar vasthouden”, waaruit duidelijk blijkt het om een overtuigde hodler gaat.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Crypto-investeerder geeft serveerster fooi van 3.000 dollar verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters