Crypto investeerders maken optimaal gebruik van de dip dit weekend en profiteren van stijging

Afgelopen weekend was er weer eentje voor in de boeken. Een daling van 20% van de bitcoin koers binnen 24 uur zorgde voor de stevigste dip in maanden.

Buy the dip in drie maanden

Data van cryptocurrency-analysebedrijf Santiment laat zien dat de bereidheid om afgelopen weekend de dip te kopen, enorm sterk was. Dit baseren ze op het aantal vermeldingen van de term ‘buy the dip’ op social media. Dit aantal bereikte de hoogste piek in drie maanden.

Het bedrijf deelde deze gegevens met zijn meer dan 114.000 volgers op sociale media, voordat het eraan toevoegde dat hernieuwde zorgen over de COVID-19-pandemie bij grotere belanghebbenden ‘het verhaal zouden moeten vertellen.’

Daling op daling

Hiermee lijken ze te wijzen op één institutionele partij die een grote partij bitcoin verkocht. Zij verkochten voor 450 miljoen euro aan bitcoin en dit zorgde ervoor dat de bitcoin koers daalde. Deze daling had weer als gevolg dat veel longposities geliquideerd werden, wat weer zorgde voor een verdere daling.

The #crypto market has taken a dip over the weekend. The top #cryptocurrencies‘ drop in price aligns with many US stock market drops.

$BTC is now $20,000 below the all-time high of $68,978 set just under a month ago.
– Market cap has fallen 3.9% in the past 24hrs to $2.23tn. pic.twitter.com/3fmlweIkwt

— CryptoCompare (@CryptoCompare) December 6, 2021

Wakker worden

Santiment zegt dat de koers na de harde daling weer begonnen te stuiteren naarmate meer en meer gebruikers lieten zien dat ze de dip kochten. Of in het geval van iedereen in onze tijdzone: wakker worden op zaterdag, telefoon erbij pakken om de koers te checken, twee keer wrijven om te controleren of het echt is, rechtovereind schieten, de partner wakker maken om allebei de dip te kopen.

#Bitcoin fell all the way to $43.5k about an hour ago, along with #Ethereum dropping to $3.54k. However, prices are bouncing with the largest #buythedip interest spike in 3 months. Renewed #covid concerns among larger stakeholders should tell the story. https://t.co/rebE9Cq2d0 pic.twitter.com/Umzv3poWzJ

— Santiment (@santimentfeed) December 4, 2021

In een andere tweet wees het bedrijf erop dat tijdens de uitverkoop slechts drie cryptocurrency’s uit de top 100 niet in het rood stonden. Dit was onder andere Cosmos (ATOM). Het bedrijf merkte op dat belangrijke factoren om in de gaten te houden onder meer de pandemiegerelateerde angsten en de verhouding tussen beleggers die meer kopen en shortsellers zijn.

El Salvador gaat maar door

Maar wie zijn die dipkopers? Waarschijnlijk iedereen wel een beetje, maar vooral El Salvador springt er bovenuit. Volgens president Nayib Bukele verwierf het land tijdens de marktdaling 150 bitcoin tegen een gemiddelde prijs van 48.670 dollar (43.102 euro)

El Salvador just bought the dip!

150 coins at an average USD price of ~$48,670 #Bitcoin

— Nayib Bukele (@nayibbukele) December 4, 2021

The post Crypto investeerders maken optimaal gebruik van de dip dit weekend en profiteren van stijging appeared first on BTC Direct | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters