Crypto koersen dalen voorafgaand aan vergadering Federal Reserve

De crypto koersen zijn voorafgaand aan de geplande tweedaagse vergadering van de Fed, die een renteverhoging van 0.75% zal opleveren.

Daling op de cryptomarkt

De koersen van bijna alle cryptocurrencies zijn vandaag gedaald. Dit komt omdat de Federal Reserve de rente naar verwachting met 0,75% gaat verhogen. Dit is de grootste renteverhoging in bijna drie decennia.

De Bitcoin daalde naar een wekelijks dieptepunt van ongeveer $21.83, een daling van 4% in de afgelopen 24 uur. Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency, daalde ruim 5,5% tot een waarde van $1.520.

Van de tien grootste cryptocurrencies is Cardano het zwaarste getroffen. De munt daalde bijna 6,5% gedurende binnen één dag, gevolgd door Solana (-4,35%), Dogecoin (-4,4%) en XRP (-4,15%).

De gecombineerde marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies is ondertussen gedaald van $1,08 biljoen afgelopen woensdag naar $1 biljoen, zo blijkt uit gegevens van CoinMarketCap.

De vergadering van de Federal Reserve gaat dinsdag van start, en zal dus naar verwachting worden afgerond met het verhogen van de rente door de Amerikaanse centrale bank met 0.75%.

Functionarissen van de Federal Reserve (de centrale bank van Amerika) hebben eerder dit jaar de rentetarieven voor kortetermijnleningen al met 1,5% verhoogd. Dit was inclusief de stijging van 75 basispunten in juni, de grootste stijging in bijna drie decennia.

Bitcoin koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Rentetarieven en crypto

De Federal Reserve beschouwt renteverhogingen als haar belangrijkste wapen om de groeiende inflatie in toom te houden. De rente, het tarief dat banken elkaar in rekening brengen voor kortlopende leningen, zal stijgen tot een streefbereik van 2,25% tot 2,50%. Dit betekent dat de steun uit het pandemische tijdperk voor de Amerikaanse economie ten einde loopt.

Wanneer de rente omhoog gaat, heeft dit gevolgen voor de hele economie. Zo worden hypotheken met aanpasbare rente, het eigen vermogen, creditcards, studieschulden en spaardeposito’s en andere leningen allemaal duurder. Het idee is dat minder toegankelijk lenen de vraag van de consument zal verkleinen, waardoor de inflatie daalt.

Interessant is echter dat de Amerikaanse inflatie is versneld sinds de Fed in maart begonnen is met het verhogen van de rente. De prijzen voor gas, voedsel en huur zijn gestegen, waardoor de inflatie naar een nieuw hoogtepunt van 9,1% schoot.

Renteverhogingen kunnen ook gevolgen hebben voor aandelen, cryptocurrencies en andere risicovolle beleggingen. Renteverhogingen kunnen zorgen voor een afname van de kapitaalinstroom en, uiteindelijk, een afname van de economische groei.

De verwachte rentestijging in de VS volgt op een vergelijkbare actie van de Europese Centrale Bank afgelopen donderdag. De bank verhoog de rente in de eurozone met 0,5%.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Crypto koersen dalen voorafgaand aan vergadering Federal Reserve verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters