Crypto market cap weer boven de 1 biljoen dollar

De cryptomarkt heeft eindelijk weer wat te vieren, want de totale market cap is weer boven de biljoen uitgekomen. Na maanden van verkoopgolven die Bitcoin uiteindelijk tot onder de 18.000 dollar brachten, staat de grootste cryptocurrency van de markt op het moment van schrijven rond de 22 duizend dollar.

Wat is er aan de hand?

Het lijkt erop dat de markt langzamerhand gewend raakt aan de macro-economische situatie. De afgelopen periode was het even schrikken met de hoge inflatie en de agressieve reactie van de Federal Reserve. Inmiddels lijken we op het punt dat de meeste mensen die het niet vertrouwen hun Bitcoin verkocht hebben en alleen de standvastige hodlers nog over zijn.

Voor de komende week, op 27 juli, staat een nieuwe renteverhoging van de Federal Reserve op het programma. De verwachting is momenteel dat we een verhoging van 75 basispunten (0,75 procent) voor de kiezen krijgen. Die informatie is echter al dusdanig publiek, dat het waarschijnlijk weinig met de koers zal doen. Het enige wat Bitcoin een tik kan geven is als de Federal Reserve toch besluit om de rente met 100 basispunten te verhogen.

Volgens de meeste analisten zijn de pumps die we nu zien ook geen reden om meteen helemaal in de polonaise te gaan. Officieel zitten we nog in een bearmarkt en gaat het om niets meer dan een “bearmarkt pump” zoals we dat noemen. Als we weer boven de 30.000 dollar uitbreken, dan begint het ergens op te lijken.

Gevecht met 200-weeks voortschrijdend gemiddelde

Na de stijging van 16 procent in de afgelopen zeven dagen is Bitcoin weer op een interessant punt aangekomen. Rond het huidige koersniveau komen we namelijk het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde tegen. Een lijn die in bearmarkten vaak fungeert als een belangrijk steunniveau. Afgelopen maand zijn we de steun van deze lijn verloren, maar nu lijkt Bitcoin weer een kans te krijgen om de lijn te herpakken.

Het is niet de eerste keer dat Bitcoin het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde probeert te herpakken. In de afgelopen 5 weken heeft Bitcoin hiertoe meerdere pogingen ondernomen. Het valt de bezien of de bulls ditmaal wel de kracht hebben om de lijn te doorbreken en Bitcoin weer de goede kant op te sturen.   

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Crypto market cap weer boven de 1 biljoen dollar verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters