Crypto miners verkopen massaal hun Bitcoin

Ondanks dat de Bitcoin koers goed heeft gereageerd op de uitspraken van de voorzitter van de Federal Reserve, moeten crypto miners een groot deel van hun cryptomunten verkopen. Een groot deel van de miners kampt namelijk met financiële problemen.

Uit on-chain-gegevens blijkt dan ook dat crypto miners inderdaad hun Bitcoins verkopen. Ook zien we dat de Bitcoin-hashrate af aan het nemen is, als gevolg van een verminderde mining-activiteit.

De capitulatie van miners vertraagd de Bitcoin prijsstijging

Dat grote miners hun tokens verkopen blijkt uit verschillende gegevens. Zo meldde Whale Alert dat een onbekende wallet 10.050 BTC tokens ter waarde van 171 miljoen dollar naar de cryptobeurs ‘Coinbene’ had verplaatst. Daarnaast vonden er nog meer grote verkopen plaats.

IT Tech bevestigde de uitstrook van 10 duizend Bitcoins van de grote minegroep ‘Poolin’. Een dergelijke verkoop kan voor een flinke verkoopdruk zorgen.

De grote verkopen van crypto miners is volgens verschillende analisten dan ook de reden dat de Bitcoin koers niet flink is gestegen de afgelopen dagen. BTC investeerders lijken klaar voor een mooie rally, maar de grote verkoopdruk van miners houdt dit tot nu toe tegen. De BTC reserves van de crypto miners zijn de afgelopen maanden dan ook met meer dan 13 duizend BTC afgenomen.

Kunnen we een Bitcoin prijsstijging verwachten na goed nieuws vanuit de Federal Reserve?

Zoals Newsbit al eerder aangaf presteert de Bitcoin vandaag redelijk goed. De BTC koers is namelijk met 1,6 procent gestegen naar een prijs van $17.100. Deze koersstijging kwam op gang nadat de voorzitter van de Federal Reserve, genaamd Jerome Powell, in zijn laatste toespraak wees op een langzamere renteverhoging vanaf december.

Dit is dan ook de reden dat verschillende analisten verwachten dat de BTC koers op de korte termijn kan stijgen tot een prijsniveau van $18.300. Om dit mogelijk te maken zal BTC wel eerst het weerstandsniveau van $18.000 moeten doorbreken.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Crypto miners verkopen massaal hun Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters