Crypto recap 31 maart: Binance verder onder vuur en nieuwe Nederlandse inflatiecijfers

In zijn dagelijkse nieuwsvideo bespreekt Axel de laatste ontwikkelingen binnen de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij altijd binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Tijd om te kijken naar het nieuws!

Ook vandaag brengt Axel je op de hoogte van de laatste nieuwtjes rondom crypto, precies zoals je gewend bent. In deze video bespreekt hij de situatie bij cryptobeurs Binance, dat in de Verenigde Staten onder vuur ligt vanwege de banden met China die het bedrijf er stiekem op nahield. De het beursplatform én zijn CEO Changpeng Zhao zijn hierom aangeklaagd door de CFTC, de Commodity Futures Trading Commission. Verder bespreekt Axel de Nederlandse inflatiecijfers, die minder hoog zijn uitgevallen dan in de voorgaande maanden. Wat betekent dit voor crypto?

Ook komt de nieuwe NFT-functie van Tickermaster aan bod en heeft Ledger na een nieuwe financieringsronde ruim 100 miljoen euro opgehaald. 

Binance onderhield jarenlang geheime banden met China

Het grote Binance ligt onder vuur in de Verenigde Staten nadat de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) besloot om het beursplatform en zijn CEO Changpeng Zhao aan te klagen. Als reactie op dat nieuws viel de koers van Bitcoin als een baksteen naar beneden, maar inmiddels is deze weer hersteld en op het moment van schrijven handelen we zelfs op 28.600 dollar. Voor Binance blijft het echter nog wel even moeilijk, want het slechte nieuws stapelt zich op.

Eind 2017 maakte China zogenaamd een einde aan de crypto-industrie in het land, door een verbod op beursplatformen in te stellen. Binance zou als gevolg daarvan het land verlaten, maar nu blijkt dat het nog jarenlang hechte banden met China had en deze verborgen hield voor het grote publiek. Dit blijkt uit interne documenten die de Financial Times heeft opgedoken.

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Crypto recap 31 maart: Binance verder onder vuur en nieuwe Nederlandse inflatiecijfers appeared first on BLOX | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters