Crypto recap 4 april: DOGE vervangt twitter-logo, BTC liquiditeit verzwakt door bankrun

Iedere werkdag bespreekt Axel in zijn nieuwsvideo de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij weer snel bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Laten we kijken naar het laatste nieuws.

Ook vandaag brengt Axel je weer op de hoogte van het laatste cryptonieuws! In deze video bespreekt hij de recente actie van miljardair en Twitter-eigenaar Elon Musk. Die heeft de bekende blauwe vogel uit het Twitter-logo vervangen door een hond, de ‘doge’ die het symbool is van Dogecoin. Het is al jaren bekend dat de excentrieke zakenman een groot fan is van deze memecoin en met zijn tweets beïnvloedt hij de koers van deze munt zelfs regelmatig. Wat is het gevolg van deze stunt? En waren Twitter-medewerkers van tevoren op de hoogte?

Verder krijgt het onlangs gehackte Euler Labs toch zo goed als al zijn fondsen terug en lijken de Bitcoin Ordinals aan te slaan, want de populariteit binnen deze toepassing lijkt gestegen. Tot slot bespreekt Axel de marktliquiditeit van Bitcoin, die sinds de crisis onder de Amerikaanse banken gedaald is tot het laagste punt in 10 maanden. Hoe gaat de situatie nu verder?

Bitcoin liquiditeit op Amerikaanse beurzen zakt naar dieptepunt

De recente crisis onder verschillende Amerikaanse tech-banken heeft veel invloed gehad op de in de Verenigde Staten gevestigde cryptocurrency beurzen. De marktliquiditeit hier is namelijk gedaald tot het laagste punt in de afgelopen 10 maanden. En dit ondanks dat er in het afgelopen kwartaal een positieve trend zichtbaar is in de koers van bitcoin.

Het opdrogen van de liquiditeit wordt deels toegeschreven aan de bankrun in de Verenigde Staten en de aanhoudende regelgevende maatregelen tegen cryptobedrijven. Ondanks dat is de prijs van bitcoin sinds de start van het jaar met bijna 45% gestegen. Dit maakt Bitcoin de best presterende asset van dit jaar. Dit in tegenstelling tot onder meer aandelen en obligaties. Dergelijke traditionele markten laten de eerste tekenen van een financiële crisis duidelijk zien.

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Crypto recap 4 april: DOGE vervangt twitter-logo, BTC liquiditeit verzwakt door bankrun appeared first on BLOX | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters