Crypto veteraan: Bitcoin heeft meer kans om te stijgen dan te dalen

In de turbulente cryptowereld blijft de ervaren crypto trader en analist Tone Vays onverminderd bullish over Bitcoin (BTC), zelfs temidden van een marktdaling. Met zijn karakteristieke overtuiging deelt Vays met zijn 123.000 YouTube-abonnees dat de kans dat Bitcoin met meer dan 30% stijgt vanaf de huidige niveaus groter is dan de waarschijnlijkheid dat het vlaggenschip van de cryptomarkt daalt naar ongeveer $22.000.

Bitcoin’s halvering en Vays’ Prijsvoorspellingen

Vays zijn bullish scenario komt voort vanuit de naderende Bitcoin-halvering, die binnen een jaar zal plaatsvinden. Deze halvering houdt in dat de beloning die miners ontvangen voor het verwerken van transacties op het Bitcoin-netwerk wordt gehalveerd, waardoor de toevoer van nieuwe Bitcoin op de markt afneemt. Dit kan leiden tot een prijsstijging, aangezien de vraag naar Bitcoin gestaag blijft groeien.

“Na een correctie van 10% tot 20% groeit mijn vertrouwen in deze steungebieden… Ik word steeds zekerder naarmate de halvering dichterbij komt. De kans op een willekeurige stijging naar $34.000 is vele malen groter dan een willekeurige crash naar $22.000. Met de huidige prijs van $27.000, is het een kwestie van $7.000 stijgen… versus $5.000 dalen. Ik ben ervan overtuigd dat een stijging van $7.000 veel waarschijnlijker is dan een daling van $5.000 vanaf dit punt. Ik geloof oprecht dat het neerwaartse potentieel zeer beperkt is, uiterst beperkt.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $26.786, wat betekent dat de munt momenteel bijna 50% lager staat dan zijn all-time high in april 2021. Ondanks deze situatie benadrukt de ervaren crypto handelaar dat zijn bullish scenario standhoudt, zelfs als Bitcoin verdere correcties ondergaat. “Ik ben net zo bullish bij een prijs van $25.000 als ik was bij $20.000 tijdens de vorige terugval. Er is werkelijk geen verschil tussen een terugval naar $25.000 en een terugval naar $20.000. Sterker nog, de terugval naar $25.000 is waarschijnlijk iets veiliger, omdat deze waarschijnlijk niet morgen zal plaatsvinden, maar nog steeds in midden mei.”

Katalysator voor verbazingwekkende prijsstijgingen

Het is fascinerend om te realiseren dat eerdere Bitcoin-halveringen hebben geleid tot opmerkelijke prijsstijgingen. In 2012 schoot de Bitcoin-prijs met meer dan 8.000% omhoog binnen slechts 12 maanden na de halvering. En bij de halvering in 2016 vertoonde de prijs een duizelingwekkende toename van meer dan 2.000% gedurende de daaropvolgende 18 maanden.

Deze feiten doen ons verwonderen over de potentie van de aanstaande halvering. Analisten houden vast aan de overtuiging dat vergelijkbare prijsstijgingen mogelijk zijn. Het is deze visie die sommige investeerders onverminderd bullish maakt, ondanks de huidige correcties en volatiliteit die de markt teisteren.

Het vooruitzicht van een beperktere aanvoer van nieuwe Bitcoin, gepaard met een gestaag groeiende vraag, blijft het vuur van enthousiasme aanwakkeren. Het schept een stevig fundament voor het vertrouwen in de toekomstige waarde van deze digitale valuta.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Crypto veteraan: Bitcoin heeft meer kans om te stijgen dan te dalen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters