Cryptomarkt bereidt zich voor op het aflopen van $4,6 miljard aan Bitcoin- en Ethereum-opties.

De cryptomarkt maakt zich op voor een van de grootste maandelijkse vervaldatums vandaag, waarbij aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin- en Ethereum-opties komen te vervallen.

Hierdoor verwachten analisten dat er aanzienlijke volatiliteit op de markt zal optreden in de komende dagen. Deze periode van volatiliteit begint bij de maandelijkse vervaldatum op vrijdag en strekt zich uit tot het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve op 3 mei over het verhogen van de rentetarieven.

Terwijl de prijzen van Bitcoin en Ethereum onder verkoopdruk staan, observeren investeerders de markt aandachtig. Veel handelaren wachten op een BTC-prijs die door de psychologisch grens van $30.000 breekt en een ETH-prijs die boven de $2.000 klimt.

Grote Bitcoin- en Ethereum-optie posities verlopen

Op vrijdag 28 april verlopen er 105,8k BTC-opties met een totale waarde van $3,1 miljard. De Put/Call-ratio bedraagt 0,86, waarbij er 56.908 openstaande call-opties en 48.894 openstaande put-opties zijn. Het zogenaamde ‘maximale pijn’ punt ligt op $27.000. Dit maximale pijnpunt is de prijs waarbij de meeste optiebezitters financiële verliezen zullen ervaren.

Bitcoin (BTC) opties verlopen – Bron: Deribit

Daarnaast zullen er 807,2k ETH-opties vervallen, met een totale nominale waarde van $1,55 miljard. De Put/Call-ratio bedraagt 0,78, met 452.633 openstaande call-opties en 354.620 openstaande put-opties. Het ‘maximale pijn’ punt ligt op 1.800. Op dit moment wordt de ETH-prijs verhandeld boven het niveau van $1.900.

Ethereum (ETH) opties verlopen – Bron: Deribit

Volatiliteit zal de markt onder druk zetten

In aansluiting op de voorgaande stukken blijft de opwaartse trend van de Bitcoin prijs boven het 50-daags voortschrijdend gemiddelde, maar de volatiliteit zal de markt onder druk zetten. Er wordt verwacht dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente met nog eens 25 basispunten zal verhogen. Volgens CME FedWatch-gegevens is er een kans van 88,6% op een renteverhoging van 25 basispunten, terwijl er een 11,4% kans is dat de rente ongewijzigd blijft.

De Amerikaanse Dollar Index (DXY) ziet er redelijk sterk uit en is met 0,17% gestegen tot 101,68. Het is waarschijnlijk dat de Bitcoin-prijs zal dalen als de DXY blijft stijgen tot het moment dat de Fed volgende week een besluit neemt over de renteverhoging.

Tegelijkertijd zal ook de Ethereum prijs onder druk komen te staan door verkoop van grote investeerders. Het handelsvolume van zowel Bitcoin als Ethereum is in de afgelopen 24 uur afgenomen, nu handelaren wachten op de volatiliteit die zal ontstaan de komende dagen.

Indien BTC en ETH deze week met positieve resultaten kunnen afsluiten, zullen handelaren optimistisch zijn. In dat geval is de kans aanzienlijk dat Bitcoin zijn opwaartse trend zal hervatten.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Cryptomarkt bereidt zich voor op het aflopen van $4,6 miljard aan Bitcoin- en Ethereum-opties. verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters