Cryptomarkt Crash – Bitcoin koers daalt met 15%

De Bitcoin koers is vandaag opnieuw hard gecrasht. De prijs daalde zelfs voor het eerst sinds 15 maart onder de $40.000. Ook Ethereum zakte onder het psychologische $3.000 niveau en verloor 14% van zijn waarde.

Cryptomarkt verliest in week tijd $300 miljard van zijn waarde

De koersval van vandaag maakt deel uit van een marktbrede koersval. De cryptomarkt is in een week tijd namelijk meer dan $300 miljard dollar van zijn waarde verloren. Dat is een koersval van meer dan 15% .

Cryptomarktcap 7 dagen – Bron: CoinMarketCap

Niet alleen de cryptomarkt, maar ook de aandelenmarkt presteert de afgelopen dagen slecht. Zo is de S&P 500 in de afgelopen week meer dan 4% van zijn waarde verloren en ook de AEX is meer dan 3,5% van zijn waarde kwijtgeraakt.

Zoals we al vaker hebben beschreven is de Bitcoin vrij sterk gecorreleerd met de wereldwijde aandelenkoersen. In maart bereikte de prijscorrelatie tussen BTC en de S&P500 zelfs een hoogtepunt van +0,49. (-1 zou betekenen dat ze tegenovergesteld bewegen en +1 betekent dat ze perfect samen bewegen.) Volgens Arcane Research ligt de correlatie op het moment op zijn hoogste punt sinds oktober 2020.

Wat is er aan de hand met de wereldwijde financiële markten?

Er zijn een aantal grote issues waardoor de wereldwijde financiële markten het zwaar hebben de afgelopen tijd. Zo is er natuurlijk de aanhoudende oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Daar kwam de afgelopen week bij dat een deel van China weer in lockdown is vanwege Covid. En ook het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve om de rentetarieven te verhogen helpt absoluut niet mee.

Nu er minder geld in de economie wordt gepompt, doordat de centrale banken de inflatie proberen te bestrijden, zien we vaak dat de cryptomarkt de hardste klappen krijgt. BitMEX oprichter Arthur Hayes schreef dan ook: “Er zit een crypto bloedbad aan te komen.”

Hij vertelde dat hij verwacht dat de Bitcoin prijs in juni zal dalen tot een dieptepunt van $30.000. Ook de Ethereum koers zal volgens hem kunnen crashen tot onder de $2.500. BTC investeerders hopen natuurlijk dat de voorspelling van Hayes verkeerd is. Maar een blik op de prijsbeweging van de afgelopen week geeft weinig hoop op een goede afloop.

Het bericht Cryptomarkt Crash – Bitcoin koers daalt met 15% verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters