Dalende omzet Bitcoin miners vergroot dreiging op nieuwe verkoopgolven

De omzet van Bitcoin miners zijn scherp gedaald sinds de koers vanaf november 2021 in een bearmarkt zit. Een groot aantal miners heeft daardoor al een deel van hun Bitcoin-reserves moeten verkopen.

Niemand heeft op dit moment de verwachting dat de bearmarkt snel voorbij is en dat kan meer miners in de verleiding brengen om hun Bitcoin te verkopen in ruil voor liquiditeit.

Omzet miners ook afgelopen week gedaald

De voorbije zeven dagen bewezen zich wederom als een zure sessie voor de mining-industrie. On-chain data leert ons namelijk dat de omzetten van miners de afgelopen week met 0,59 procent gedaald zijn. Dat brengt de industrie voor die periode op een gemiddelde dagomzet van 18,62 miljoen dollar.

Met name op het gebied van transactiekosten gaan de miners er hard op achteruit. Die zijn in de laatste zeven dagen met 10,55 procent teruggevallen. Daarmee bestaat de omzet van miners nog maar voor 1,5 procent uit transactiekosten. Die dalingen zijn tekenend voor het gebrek aan activiteit op de Bitcoin blockchain die we momenteel waarnemen.

Daarbij is ook het dagelijkse transactievolume op de Bitcoin blockchain stevig gedaald. In de afgelopen week noteerde de Bitcoin blockchain op dit front een daling van 9,75 procent, ondanks dat het aantal transacties per dag iets gegroeid is met een gemiddelde van 248.071 transacties per dag.

Euforie van 2021 brengt miners in de problemen

De euforie die gepaard ging met de bullmarkt van 2020 op 2021 brengt veel miners nu in de problemen. Veel miners hebben nog schulden uitstaan voor orders die ze in 2021 plaatsen, terwijl de omzet van die machines nu een stuk lager is dan destijds werd verwacht. Het resultaat is dat veel miners nu gedwongen zijn om machines uit te zetten en dus hun Bitcoin-reserves te verkopen.

De meest spraakmakende verkopen waren die van miners als Marathon Digital en Riot blockchain. Twee enorme beursgenoteerde miners die teveel risico hebben genomen tijdens de afgelopen bullrun. In juni werd bekend dat deze partijen meer Bitcoin moesten verkopen dan ze produceerden in die maand. Puur om de liquiditeit te beschermen.

Een andere miner die recent hun Bitcoin moest dumpen om het hoofd boven water te houden is Core Scientific. Deze partij verkocht in totaal 7.202 Bitcoin voor een prijs van 167 miljoen dollar. Hierdoor heeft Core Scientific nog slechts 1.959 Bitcoin op de balans staan. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van de grote problemen die momenteel aanwezig zijn in de mining-industrie.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Dalende omzet Bitcoin miners vergroot dreiging op nieuwe verkoopgolven verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters