Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock”

Miljardair en investeringslegende Dan Tapiero staat bekend als een Bitcoin bull. Nu deelt Tapiero de grafiek die volgens hem BlackRock het laatste zetje gaf. Het gaat om een grafiek die de “Adoptie van technologie in de Verenigde Staten” visualiseert. Hierin is te zien dat Bitcoin in potentie aan het begin van een lange reis naar de top staat.

Chart that got @BlackRock excited about partnership with @coinbase!

No bigger a macro opportunity for BLK than acting to facilitate #Bitcoin adoption.

5% shift in BLK assets is $500b…greater than #BTC value today.

Catalyst for path to 250k+ post btc halving becoming clear. pic.twitter.com/eXBvpUCkZs

— Dan Tapiero (@DTAPCAP) August 6, 2022

Bitcoin is klein vergeleken met BlackRock

BlackRock staat bekend als de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Per 31 december 2021 had BlackRock voor meer dan 10 biljoen dollar aan assets in beheer. Dat betekent dat de huidige market cap van Bitcoin van 439 miljard dollar minder dan 5 procent van alle assets van BlackRock vertegenwoordigt. Als je dat combineert met de adoptiegraad van Bitcoin, die momenteel ook nog onder de 5 procent ligt, dan heb je volgens Tapiero te maken met de macro-kans van de eeuw.

Een kans die BlackRock nu ook geïdentificeerd heeft, getuige hun samenwerking met Coinbase. De samenwerking die deze week werd aangekondigd en het aandeel Coinbase in de laatste 5 dagen alleen al met 52 procent heeft doen toenemen. Dat geeft meteen aan hoeveel macht BlackRock heeft binnen de financiële wereld. Partijen als BlackRock hebben het vermogen om spelers binnen een industrie te maken of breken.

De samenwerking tussen BlackRock en Coinbase

Het idee van de samenwerking tussen BlackRock en Coinbase is om het voor institutionele beleggers makkelijker te maken om in crypto te investeren. Coinbase heeft in de afgelopen jaren een centrale rol gespeeld in het “veiliger maken” van de industrie, door zich als betrouwbare partij op de markt te manifesteren. Nu zijn we op het punt beland dat partijen als BlackRock de markt ook volwassen genoeg achten om hun klantenbestand eraan bloot te stellen.

Coinbase en BlackRock gaan samenwerken om Aladdin, het end-to-end investeringsplatform van BlackRock voor institutionele klanten, directe toegang te geven tot de cryptomarkt. In eerste instantie starten ze daarbij alleen met Bitcoin. Waarmee BlackRock ook lijkt aan te geven dat ze op dit moment alleen Bitcoin een “verantwoordelijke” investering vinden. Dat neemt uiteraard niet weg dat er in de toekomst mogelijk nog andere munten bijkomen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock” verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters