Data suggereert dat de Bitcoin koers de bodem nog niet bereikt heeft

De maandag bleek een interessante handelsdag op de crypto-markt. In tegenstelling tot Ethereum kreeg Bitcoin het namelijk wel voor elkaar om een stijging neer te zetten. Dat is vooral opvallend omdat Ethereum op 15 september de langverwachte overstap naar Proof-of-Stake maakt.

Wat is er aan de hand?

Er is een mogelijkheid dat handelaren verwachten dat de Merge een “buy the rumor, sell the news” evenement is en dat ze voor de zekerheid wat verkopen. Dat die verkoopopbrengsten vervolgens richting Bitcoin stromen zou een verklaring voor de divergentie kunnen zijn. Ethereum schrijft voor de afgelopen 24 uur een min van 1,70 procent, terwijl Bitcoin een stijging van 2,37 procent noteert. Daarmee heeft Bitcoin een market cap van 428 miljard dollar, terwijl Ethereum het moet doen met een ‘schamele’ 208 miljard dollar.

Zelfs als Ethereum vanaf hier verdubbeld en Bitcoin op dezelfde koers blijft staan, is de nummer één positie van Bitcoin. Hiermee lijkt Bitcoin vooral de Amerikaanse aandelenmarkten te volgen, want die zetten hun overwinningsreeks ook voort. Zowel de Nasdaq, de S&P 500 als de Dow Jones wisten meer dan één procent te klimmen op maandag. Voor morgen zijn alle ogen gericht op de nieuwe Amerikaanse consumentenprijsindex, ofwel de inflatiecijfers.

Nieuwe dalingen op komst?

De Bitcoin koers zit nog altijd in een vreemde periode. Een stijging op maandag stuurde de koers voor het eerst in drie weken over de 22.000 dollar heen. Eerder spendeerde het al drie dagen comfortabel boven de 21.000 dollar. De analisten van CryptoQuant verwachten echter dat er nog wat pijn aankomt voor Bitcoin. In een nieuw rapport schrijven zij namelijk over een bodem die ze op basis van enkele indicatoren verwachten tussen de 10.000 en 14.500 dollar.

De Delta Price Metric, het bovenstaande model, meet het verschil tussen de Realized Price – de gemiddelde aankoopprijs van alle bitcoin – en het historisch voortschrijdend gemiddelde. Hier komt uiteindelijk een koers van 14.478 dollar uit, wat volgens de analisten van CryptoQuant een potentiële bodem is. “Historisch gezien bereikte de markt iedere keer pas een bodem nadat de Delta Price werd aangeraakt. Dat was zowel in 2015 als in 2018 het geval”, zo schrijft CryptoQuant.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Data suggereert dat de Bitcoin koers de bodem nog niet bereikt heeft verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters