Dave the Wave voorspelt start nieuwe Bull markt voor Bitcoin

Dave the Wave, een populaire pseudonieme analist op Twitter, stelt dat één belangrijke indicator momenteel aangeeft dat Bitcoin officieel aan zijn herstel is begonnen. Op zich kunnen we dat ook al zien aan de koers, die sinds november 2022 opleefde van 15.500 dollar tot de huidige 30.500 dollar, maar de bevestiging in de technische analyse is mooi.

Het gaat om de maandelijkse Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator die nu bullish is volgens Dave the Wave.

Belangrijk moment?

“Als de maandelijkse MACD indicator erin slaagde om de top van de markt te voorspellen in 2021, die daarna werd bevestigd door de prijsactie, op een moment dat iedereen nog van top tot teen bullish was, zou dat dan geen extra gewicht aan deze indicator geven?”, aldus Dave the Wave.

De MACD is een indicator uit de technische analyse die het momentum van een asset weergeeft. Mocht je bijvoorbeeld constateren dat het momentum afneemt, dan kan dat een verandering in de trend weerspiegelen.

Brief hiatus in the weekly #BTC MACD after a solid move up.😬 pic.twitter.com/gxCaGl2SKf

— dave the wave🌊🌓 (@davthewave) July 3, 2023

In het verleden is de MACD volgens Dave the Wave een accurate indicator geweest voor Bitcoin. De analist zelf staat erom bekend dat hij in mei 2021 de ineenstorting van Bitcoin wist te voorspellen. Al ziet Dave the Wave op dit moment een kleine vertraging in de stijging van de wekelijkse MACD van Bitcoin (zie grafiek).

Kleine daling

Voor de afgelopen 24 uur staat er een kleine daling op de borden voor Bitcoin. Een mogelijke verklaring voor de dalingen is dat grote whales op dit moment hun Bitcoin verkopen. Verder zijn er verschillende indicatoren die aangeven dat de liquiditeit in fiatgeld daalt, wat over het algemeen ook geen goede ontwikkeling is voor risico-assets.

Daarnaast is er op dit moment weinig – behalve het algemene sentiment en sommige indicatoren binnen de technische analyse – die echt bullish zijn voor Bitcoin. Met name op macro-economische vlak heerst er momenteel nog een hoop onzekerheid.

Mocht er een recessie uitbreken, dan kan dat de koersen redelijk drukken en mogelijk zorgt dat nu voor wat tegenwind voor de bulls. Net als tijdens de vorige poging lijkt de rally nu te stranden rond de weerstand van 31.000 dollar.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Dave the Wave voorspelt start nieuwe Bull markt voor Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters