DBS Bank gaat crypto aanbieden aan zijn premium klanten

De bank van Singapore, ook wel DBS genaamd, is van plan om cryptodiensten aan te bieden aan welvarende klanten in heel Azië. De rijke/premium klantenkring bestaat uit ongeveer 300.000 mensen.

DBS krijgt cryptolicentie

Piyush Gupta, de CEO van DBS, is van mening dat de onrustige markt heeft bewezen dat gevestigde en gereguleerde financiële instellingen moeten kiezen om cryptodiensten aan te bieden.

DBS heeft een cryptolicentie gekregen van The Monetary Authority of Singapore (MAS). Met deze licentie kan de bank op uitnodiging toegang tot de DBS Digital Exchange aanbieden aan institutionele en elite klanten.

De exchange heeft momenteel ongeveer 1.000 leden, maar de service zal binnenkort worden uitgebreid via de mobiel bankieren-app van de DBS-bank. Deze stap zal ervoor zorgen dat 300.000 premium klanten van DBS in heel Azië toegang hebben tot de dienst. Niet alleen zij, maar ook geaccrediteerde investeerders, particuliere banken, exchanges en fondsen krijgen toegang via de app.

Ontwikkelingen met betrekking tot de DBS Exchange

Kort na het besluit om de crypto-exchange te starten was het totale aantal transacties op de DBS Digital-exchange met meer dan het dubbele toegenomen. De hoeveelheid Ethereum die op het platform werd verkocht steeg met 65%. Daarnaast verviervoudigde het totale verhandelde volume Bitcoin.

DBS is de grootste bank van Singapore met activa ter waarde van $686 miljard per december 2021. Het spendeerde ongeveer $1 miljard om andere crypto-ondernemingen te starten voordat het besloot om er zelf een te lanceren.

Het aanbieden van crypto kan positief zijn voor de bank

Volgens Gupta zouden gevestigde, gereguleerde financiële instellingen ook digitale activa moeten aanbieden, niet alleen start-ups.

Mensen zien ons als een pionier in de ruimte. We blijven grenzen verleggen.

– Aldus Gupta

De plannen van DBS waarin de genoemde investeringsgroep Temasek een belang van minder dan 30% heeft, kwamen in een tijd waarin Singapore worstelt in zijn streven om een crypto-hub te worden.

Singapore, een land waarvan de economie afhankelijk is van financiële diensten en handel, is van mening dat zijn economie alleen relevant kan blijven door te innoveren.

MAS-directeur Ravi Menon zei de afgelopen week dat de toezichthouder stappen zou ondernemen om retailbeleggers te beschermen. Hij zei ook dat de digitale activastrategie van Singapore inderdaad op de goede weg was.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht DBS Bank gaat crypto aanbieden aan zijn premium klanten verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters