De Bitcoin en Goud prijs crashen door zorgen over beleid Fed

De goudprijs en de Bitcoin prijs krijgen vandaag opnieuw een harde klap. De reden hiervoor is dat beleggers zich zorgen maken over het agressieve monetair-beleid van de Federal Reserve. Het lijkt duidelijk dat de Fed de rente niet met 25 basispunten zal verhogen, maar met 50 punten. Volgens analisten zou de Federal Reserve volgende week de rente zelfs al met 75 basispunten kunnen verhogen. Dat zou zeer problematisch kunnen zijn voor de aandelen, crypto- en edelmetalenmarkt.

De goud prijs staat onder druk

Vaak presteert goud juist goed als er economische onzekerheid is, maar dit keer is dat niet zo. De goud prijs staat onder enorme verkoopdruk en valt snel richting de $1.900, wat een cruciaal ondersteuningsniveau is. Het zou kunnen dat de goud prijs onder dit niveau zakt als de economische cijfers in de VS de verwachtingen overtreffen. Dat zou namelijk bevestigen dat de Fed een zeer agressief monetair beleid aan zal houden.

Goud prijs grafiek 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Ook de Bitcoin heeft het erg zwaar

Ook de Bitcoin prijs presteert zeer matig de afgelopen dagen. De BTC prijs is dit weekend opnieuw tot onder het $40.000 niveau gezakt en dat heeft direct een negatieve toon gezet voor de aankomende week. Het is namelijk zo dat het $40K niveau een belangrijk psychologisch niveau is. Handelaren zien het als een bearish signaal als de prijs hier keer op keer onder zakt. Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers rond de $38.500. Dat is zo’n 3,5% lager dan een dag geleden.

Bitcoin grafiek 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Ondanks de matige koersverloop blijft de Bitcoin adoptie groeien

Ondanks dat de prijs van de grootste cryptomunt ter wereld matig presteert blijft Bitcoin in termen van adoptie en regelgeving razendsnel groeien. Zo is de belangstelling vanuit de Verenigde Arabische Emiraten naar cryptocurrencies enorm gegroeid. Het lijkt er zelfs op dat de VAE het nieuwe crypto-centrum van de wereld gaat worden. De Arabische Emiraten zorgen voor duidelijke wet- en regelgeving en dat is precies wat de cryptowereld nodig heeft.

Eén van de grootste crypto exchanges ter wereld, Kraken, maakte onlangs dan ook bekend dat ze een platform lanceren in de VAE. Dit zal de institutionele kapitaalstroom alleen maar vergroten en we zullen waarschijnlijk meer geld naar Bitcoin zien gaan.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht De Bitcoin en Goud prijs crashen door zorgen over beleid Fed verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters