De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak

De Bitcoin koers heeft de afgelopen week vrij weinig volatiliteit laten zien. De munt lijkt zich te consolideren rond de 19.000 dollar en het is niet goed te zeggen of er een bullish of een bearish bias is. Echter, wat veel handelaren vast al weten, is dat een dergelijke kalme periode meestal een stilte voor de storm is. Volgens verschillende technisch analisten is de kans dan ook vrij groot dat er spoedig een grote uitbraak plaats zal vinden.

Er komt een grote Bitcoin koers beweging aan

De Bitcoin koers heeft sinds 19 september drie hogere dieptepunten (higher lows) en twee lagere hoogtepunten (lower highs) neergezet. Als we deze punten verbinden, met behulp van trendlijnen, zien we een symmetrisch driehoekpatroon gevormd worden. Dit patroon voorspelt dat er een grote koersbeweging aan zit te komen. Het is echter niet duidelijk welke kant de beweging op zal zijn. Dit patroon geeft namelijk 50% kans op een koersstijging en 50% kans op een koersdaling.

Mocht de Bitcoin koers naar onder uitbreken, dan lijkt de kans vrij groot dat de prijs richting de 17.300 dollar zal dalen. Mocht de koers naar boven uitbreken dan lijkt BTC klaar om richting de 20.500 dollar te stijgen. Als deze prijsstijging met een hoog volume gepaard gaat zou de prijs zelfs kunnen stijgen tot een andere belangrijke technische indicator genaamd de ‘200-week Simple Moving Avarage’. Deze ligt rond de 23.473 dollar.

BTC koers 8 uur per candle – Bron: FXStreet

Als we de technisch analisten mogen geloven komen er dus een aantal spannende dagen aan. Zal Bitcoin eindelijk de weg omhoog vinden, of al de grootste cryptomunt ter wereld, weer een grote koersval te verduren krijgen?

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters