De Bitcoin RSI duikt naar een zeldzaam dieptepunt – is dit het moment om te kopen?

De Relative Strength Index (RSI) wordt door analisten vaak gebruikt om vast te stellen of een markt overgewaardeerd of ondergewaardeerd is. Op dit moment bevindt de RSI van Bitcoin (BTC) zich op een historisch laag niveau, een niveau dat we niet meer hebben gezien sinds de grote cryptocrash van 2020. Dit wijst erop dat de populaire cryptocurrency momenteel wellicht ondergewaardeerd is. Veel crypto-experts suggereren daarom dat dit een gunstig moment kan zijn om Bitcoin aan te schaffen.

De RSI (Relative Strength Index) wordt berekend door gemiddelde prijsstijgingen en -dalingen over een bepaalde periode te vergelijken. Een hoge RSI-waarde duidt op een sterke stijging ten opzichte van het gemiddelde, terwijl een lage waarde wijst op een aanzienlijke daling. Veel handelaren beschouwen de RSI als een nuttige tool om optimale momenten te bepalen voor het kopen of verkopen van activa, zoals Bitcoin.

Bitcoin’s RSI Duik: Wat Het Betekent

BTC_archive, een voormalig gebruiker van X (voorheen bekend als Twitter), heeft de recente scherpe daling van Bitcoin’s RSI benadrukt. Uit zijn analyse blijkt dat de RSI-waarde nu op 20 staat. Hoewel de waarde in 2021 en 2022 drie keer dicht bij de 20 kwam, werd dit niveau pas voor het laatst gezien in maart 2020. In die periode zakte de BTC koers in korte tijd naar $5.000, om binnen enkele maanden weer op te veren naar meer dan $10.000. Dit onderstreept hoe snel de markt kan keren wanneer er lage RSI-waarden worden geregistreerd.

#Bitcoin Daily RSI is now the most oversold since the Covid Crash in March 2020. pic.twitter.com/OULTwMFl2A

— Bitcoin Archive (@BTC_Archive) August 21, 2023

RSI en Bitcoin’s Prijstoekomst

De RSI-signalen suggereren dat Bitcoin mogelijk een tijdelijke opleving kan ervaren om sommige verliezen goed te maken. Toch zouden we eerst een verdere daling naar $23.500 kunnen zien, wat een afname van bijna 9% betekent vanaf het huidige niveau. Deze voorspelling is gebaseerd op historische prijsbewegingen. Ondanks dat Bitcoin eerder steun vond bij langetermijnniveaus, zoals het 200-daagse gemiddelde, is de prijs nu daar onder gezakt. Vaak fungeren zulke niveaus als solide steun, maar nu het is doorbroken, kan de koers dalen naar het jaarlijkse gemiddelde van $23.500.

Conclusie

De RSI van Bitcoin bevindt zich momenteel op historisch lage niveaus, vergelijkbaar met die van de crash in 2020. Analisten en handelaren gebruiken deze metric als een instrument om potentiële koop- of verkoopmomenten in de markt te identificeren. Terwijl sommigen geloven dat dit een signaal is dat Bitcoin ondergewaardeerd is en een mogelijke rally voorziet, suggereren anderen dat er eerst een verdere daling tot $23.500 kan plaatsvinden, voordat er een opleving komt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht De Bitcoin RSI duikt naar een zeldzaam dieptepunt – is dit het moment om te kopen? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters