De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?

De economische omstandigheden over de hele wereld blijven verslechteren en de inflatie loopt op. Veel financiële experts wijzen de Amerikaanse Federal Reserve aan als de schuldige. De belangrijkste centrale bank ter wereld reageerde volgens hen te traag op de eerste tekenen van een hoger dan gewenste inflatie.

Alle financiële markten gaan nu vrijwel collectief door de slechtste periode in de recente geschiedenis en het lijkt erop dat enige vorm van opluchting ver te zoeken is. Op 24 mei viel de Amerikaanse techbeurs, de Nasdaq 100, nog maar even met 2 procent naar beneden. Snapchat was de grootste verliezer op de beurs met een duikvlucht van meer dan 40 procent op 23 mei.

This past couple of months have been absolutely brutal for the markets… 8 consecutive weeks of red candles in the #SPX, #NASDAQ and #BTC… no significant bounces pic.twitter.com/hgU2VwIoxh

— Crypto Phoenix (@CryptoPheonix1) May 24, 2022

Gaat de Federal Reserve door tot de markt breekt?

Voor de investeerders die hopen op een herstel-rally op de korte termijn heeft analist Alex Krüger slecht nieuws. Krüger denkt namelijk dat de Federal Reserve niet stopt met het aandraaien van de monetaire duimschroeven tot de markt breekt of de inflatie voor een langere periode significant terugvalt.

2/ The Fed will not stop tightening unless markets break (far from that) or inflation drops considerably and for *many* months.

They could not care less about the government’s ability to service its debt. Or the elections. Toss that hopium out the window.

— Alex Krüger (@krugermacro) May 24, 2022

Een factor die het momenteel lastig maakt voor investeerders is dat de Federal Reserve zich weinig tot niet in de kaarten laat kijken. Niemand weet met welke inflatie ze tevreden zijn en wanneer ze hun “voet van het gas halen”. De Federal Reserve herhaalt simpelweg continu dat ze duidelijk bewijs willen zien dat de inflatie zakt haar hun target van 2 procent per jaar.

Volgens Krüger heeft de Federal Reserve een daling van 0,25 tot 0,33 procent per maand nodig om hun doel van 4,3 tot 4,7 procent richting het einde van het jaar te bereiken. Haalt de Federal Reserve hun doelen voor september niet, dan verwacht Krüger dat ze de rente zelfs nog meer kunnen verhogen dan de markt momenteel verwacht.

Wat betekent dat voor Bitcoin?

Volgens Krüger kunnen we voor de zomer een kleine opleving verwachten, om daarna weer terug te vallen naar de dieptepunten die we momenteel zien. “Dat zou Bitcoin terugbrengen naar de koers van voor de grote LUNA dump van 34.000 tot 35.500 dollar”, aldus Krüger over de Bitcoin koers.

Twitter handelaar Rekt Capital schijnt ook zijn licht op de markt en markeert de 200-day moving average als een interessant instapmoment. In de bovenstaande grafiek is te zien dat Bitcoin daar tot nog toe steeds van afspringt om aan een nieuwe rally te beginnen. Momenteel zweeft die lijn net boven de 20.000 dollar. Om die lijn aan te tikken gaan we dus nog wat pijn voelen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters