De moeilijkheidsgraad van Bitcoin mining stijgt met 3%

De moeilijkheidsgraad en hash-rate van Bitcoin blijven nieuwe hoogtepunten bereiken. Dit ondanks het feit dat de koers rond de 19 duizend dollar blijft hangen.

Concurrentie tussen Bitcoin miners neemt toe

De concurrentie tussen Bitcoin miners heeft een nieuw record bereikt. De moeilijkheidsgraad van Bitcoin mining steeg zondag met 3,44% en bereikte daarmee een nieuw record van 36,835 biljoen hashes.

Hoewel deze stijging niet zo significant is als de vorige stijging van bijna 14% eerder deze maand, betekent dit nog altijd dat er meer druk op miners staat terwijl ze hetzelfde verdienen.

De moeilijkheidsgraad van mining meet de rekenkracht die nodig is om Bitcoin transacties te valideren. Daarnaast meet het hoe moeilijk het is om nieuwe blokken te vinden en beloningen te verdienen.

De moeilijkheidsgraad van het netwerk past zich ongeveer elke twee weken aan om de mate van concurrentie tussen miners weer te geven. Een lagere moeilijkheidsgraad voor mining duidt op minder concurrentie en vice versa.

Tegelijkertijd is de gemiddelde hash-rate van Bitcoin, beter gezegd de rekenkracht die het netwerk gebruikt om transacties te verwerken, 263 EH/s. Gisteren stond de hash-rate nog op 258 EH/s, wat betekent dat er meer machines worden aangesloten.

Bitcoin worstelt

De nieuwste stijging van de moeilijkheidsgraad voor Bitcoin mining komt terwijl de koers al weken lang rond de 19 duizend dollar hangt. Momenteel ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de 19.426 dollar. Dat betekent dat de prijs vandaag met 1,4 procent is gestegen.

Dat de moeilijkheid stijgt terwijl de prijs gelijk blijft is slecht nieuws voor miners. Ze moeten hierdoor meer Bitcoin moeten verkopen om de afnemende winst te compenseren.

Volgens een recent rapport van intoTheBlock is de hoeveelheid Bitcoin die door mining bedrijven in reserves wordt gehouden deze maand gedaald tot 1,91 miljoen Bitcoin. Deze dieptepunten zijn sinds februari 2010, toen het netwerk net iets meer dan een jaar oud was, niet meer gezien.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht De moeilijkheidsgraad van Bitcoin mining stijgt met 3% verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters