De nieuwste reboot van Futurama richt zich op Bitcoin-miners

De geanimeerde sciencefictionserie Futurama, ontstaan ver voor het moment waarop Bitcoin zelfs maar in de gedachten van Satoshi Nakamoto begon te kiemen, nam een loopje met cryptocurrency-miners in de derde aflevering van haar nieuwste seizoen.

‘How the West Was 1010001’

In de aflevering getiteld ‘How the West Was 1010001’, die op 6 augustus werd uitgebracht op Hulu, raken de hoofdpersonages in de problemen met de Robot Mafia en worden ze gedwongen om naar het westen te reizen naar “Crypto Country” – een satirische knipoog naar de miningactiviteiten die nodig zijn voor het creëren van Bitcoin, midden in het letterlijke Wilde Westen.

Volgens de wereld van Futurama is niet alleen de waarde van BTC nog steeds volatiel in het jaar 3023, maar trekken mensen eropuit om op zoek te gaan naar “goedkope, louche elektriciteit” om door te gaan met hun miningactiviteiten.

Spot drijven met Bitcoin

De grappen die in de aflevering naar voren kwamen, omvatten onder andere het verzamelen van thallium als element voor gebruik in cryptomining-chips, de verhuizing naar de oude stad “Doge City” in het Wilde Westen, en BTC-miners die “zulke enorme hoeveelheden energie gebruiken dat ze de atmosfeer ioniseren.”

Alhoewel de show voornamelijk de spot dreef met Bitcoin, werden ook uitspraken gedaan over “vervloekte Ethereum” en robotkoppen die werden ingezet voor crypto-mining.

Futurama maakte zijn debuut in maart 1999, ongeveer een decennium vóór de eerste Bitcoin-transactie. Ondanks het feit dat de show voorafgaand aan de meest recente aflevering zelden tot nooit over cryptocurrency had gesproken, zijn digitale activa gestaag geïntegreerd in reguliere films en televisieseries, variërend van geanimeerde shows zoals South Park tot Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One.

Wat opmerkelijk is, is dat Futurama niet dieper inging op waarom de personages – zelfs in een gefictionaliseerde komische toekomst – in het jaar 3023 nog steeds bezig waren met het minen van Bitcoin.

Het bericht De nieuwste reboot van Futurama richt zich op Bitcoin-miners verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters